Over de oorzaak tasten de medewerkers van het parlementsgebouw nog in het duister. De onnauwkeurigheid was de radiozender BBC Radio 4, die elke avond de klokslagen live uitzendt, opgevallen. Onlangs hadden die klokslagen het radioprogramma te vroeg onderbroken, meldt het Britse persbureau PA.

"We weten niet hoe dat gebeurd is", aldus Ian Westworth, een van de horlogemakers van het parlementsgebouw, aan de BBC. De klok wordt doorgaans drie maal per week gecontroleerd op juistheid. "Maar we hebben het hier wel over een 156 jaar oud uurwerk." Het heet daarom niet verwonderlijk te zijn dat de mechaniek hier en daar wat aangepast moet worden. "De klok is soms wat humeurig", klinkt het nog. "Stel je voor dat je een hele dag lang, 356 dagen per jaar, met je auto rijdt, en dat al 156 jaar."

Samen met de Big Ben is het Britse parlementsgebouw een van de bezienswaardigheden van Londen, maar het gebouw is wel toe aan een ingrijpende renovatie. De renoveringswerkzaamheden zullen ongeveer 7 miljard pond kosten en zouden 40 jaar kunnen duren. Onlangs nog discussieerden de parlementsleden over een verhuis tijdens de renovatiewerken. (Belga)

Over de oorzaak tasten de medewerkers van het parlementsgebouw nog in het duister. De onnauwkeurigheid was de radiozender BBC Radio 4, die elke avond de klokslagen live uitzendt, opgevallen. Onlangs hadden die klokslagen het radioprogramma te vroeg onderbroken, meldt het Britse persbureau PA."We weten niet hoe dat gebeurd is", aldus Ian Westworth, een van de horlogemakers van het parlementsgebouw, aan de BBC. De klok wordt doorgaans drie maal per week gecontroleerd op juistheid. "Maar we hebben het hier wel over een 156 jaar oud uurwerk." Het heet daarom niet verwonderlijk te zijn dat de mechaniek hier en daar wat aangepast moet worden. "De klok is soms wat humeurig", klinkt het nog. "Stel je voor dat je een hele dag lang, 356 dagen per jaar, met je auto rijdt, en dat al 156 jaar." Samen met de Big Ben is het Britse parlementsgebouw een van de bezienswaardigheden van Londen, maar het gebouw is wel toe aan een ingrijpende renovatie. De renoveringswerkzaamheden zullen ongeveer 7 miljard pond kosten en zouden 40 jaar kunnen duren. Onlangs nog discussieerden de parlementsleden over een verhuis tijdens de renovatiewerken. (Belga)