Chinees lichtfestival laat de Antwerpse Zoo sprankelen

© ZOO Antwerpen / Jonas Verhulst

In november starten de voorbereidingen en kleurt de Zoo al een beetje blauw naar het werktenue van de Chinese vaklui. De kunstenaars werken dan hard om de lichtsculpturen in elkaar te zetten. Een deel van de beelden werd in China gemaakt en met een schip naar Antwerpen vervoerd, andere sculpturen worden ter plaatse samengesteld. De lichtkunstenaars komen uit Zigong in de provincie Sichuan. De stad is wereldberoemd om haar lichtfeest.

Vanaf 1 december kunnen bezoekers een avondwandeling maken door de magisch verlichte Zoo. Je passeert een vier meter hoge Boeddha, de strijders van het beroemde terracotta leger en neemt een nachtelijke duik in de oceaan om een vijftien meter grote walvis te zien. De sfeer wordt compleet gemaakt met Chinese muziek en traditionele dansen.

Praktisch

China Light Zoo loopt van 1 december 2017 tot en met 14 januari 2018 (24 en 31 december uitgezonderd) en is geopend van 18u00 tot 21u30. De betoverende tochten starten telkens om 18u, 19u en20u.

Je kan nu al tickets online of aan de kassa kopen. Prijzen: van 12 tot 15 euro, 10 tot 12 euro voor Zoo/Planckendael-abonnees.

Partner Content