Buitenlandse Zaken past reisadvies voor Thailand aan

© Reuters

In verband met het overlijden van koning Bhumibol heeft de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Thailand enigszins aangepast.

De federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Thailand aangepast, na de aankondiging van het overlijden van de Thaise koning Bhumibol. “De lokale autoriteiten hebben een nationale rouwperiode afgekondigd. Het is passend deze rouw te respecteren en de richtlijnen van de overheid te volgen”, luidt het op de website van Buitenlandse Zaken.

“De Thaise bevolking heeft een groot respect voor de Thaise koninklijke familie. Elke misplaatste opmerking of handeling kan als beledigend beschouwd worden. Bovendien is er een strenge wetgeving ten aanzien van misdrijven van majesteitsschennis. In deze rouwperiode is het belangrijk een gepaste houding aan te nemen.”

De ambassade adviseert de Belgische onderdanen op de hoogte te blijven via de lokale media, de reisagentschappen en/of de luchtvaartmaatschappijen. In geval van een crisis maakt de ambassade gebruik van de Twitteraccount “BEinThailand“. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content