In totaal verwacht Brussels Airport vandaag 96.000 passagiers over de vloer te krijgen. De luchthaven raadt passagiers aan goed voorbereid te komen op deze drukste dag van het jaar.

Deze ochtend zijn piekuren geweest door enkele trans-Atlantische vluchten, maar ook de rest van de dag blijft het heel druk. Daarvoor heeft de luchthaven veel voorbereidingen getroffen.

'Vanaf 90.000 reizigers op de luchthaven nemen wij speciale maatregelen om alles in goede banen te leiden. Zo zorgen we voor extra personeel op verschillende belangrijke plaatsen zoals bij de douane, maar ook zeker bij de informatiepunten. Dit weekend reizen namelijk veel mensen die maar één keer per jaar reizen en zij vinden niet altijd hun weg op de luchthaven', zegt Nathalie Pierard, woordvoerder bij Brussels Airport.

Ook de passagiers komen maar best goed voorbereid naar de luchthaven. De reizigers worden gevraagd om goed op tijd te komen en parking op voorhand te reserveren. Daarnaast wordt er ook aangeraden om te controleren of de handbagage voldoet aan de regels om wachtrijen aan de douane te beperken.

Een laatste advies van de luchthaven is om zeker de vervaldatum van de identiteitsdocumenten te controleren. Die wordt vaak over het hoofd gezien, maar is van cruciaal belang om het vliegtuig op te mogen.

Ook zaterdag en zondag wordt het druk op de luchthaven. Er worden 83.000 passagiers verwacht op zaterdag en 89.000 passagiers op zondag.

In totaal verwacht Brussels Airport vandaag 96.000 passagiers over de vloer te krijgen. De luchthaven raadt passagiers aan goed voorbereid te komen op deze drukste dag van het jaar. Deze ochtend zijn piekuren geweest door enkele trans-Atlantische vluchten, maar ook de rest van de dag blijft het heel druk. Daarvoor heeft de luchthaven veel voorbereidingen getroffen. 'Vanaf 90.000 reizigers op de luchthaven nemen wij speciale maatregelen om alles in goede banen te leiden. Zo zorgen we voor extra personeel op verschillende belangrijke plaatsen zoals bij de douane, maar ook zeker bij de informatiepunten. Dit weekend reizen namelijk veel mensen die maar één keer per jaar reizen en zij vinden niet altijd hun weg op de luchthaven', zegt Nathalie Pierard, woordvoerder bij Brussels Airport.Ook de passagiers komen maar best goed voorbereid naar de luchthaven. De reizigers worden gevraagd om goed op tijd te komen en parking op voorhand te reserveren. Daarnaast wordt er ook aangeraden om te controleren of de handbagage voldoet aan de regels om wachtrijen aan de douane te beperken. Een laatste advies van de luchthaven is om zeker de vervaldatum van de identiteitsdocumenten te controleren. Die wordt vaak over het hoofd gezien, maar is van cruciaal belang om het vliegtuig op te mogen.Ook zaterdag en zondag wordt het druk op de luchthaven. Er worden 83.000 passagiers verwacht op zaterdag en 89.000 passagiers op zondag.