België is, na een onderbreking van ruim acht jaar, opnieuw present op de Londense luchthaven Heathrow. Maandag landde een eerste vlucht van Brussels Airlines op de grootste luchthaven van Europa.

Na het faillissement van Sabena was er geen Belgische luchtvaartmaatschappij meer actief op Heathrow. Sindsdien vlogen enkel Britse maatschappijen tussen Heathrow en Brussel. Brussels Airlines bood via codesharing wel tickets aan, maar vloog niet zelf.

Daar komt nu verandering in. Voortaan verbindt Brussels Airlines Heathrow vier keer per dag met Brussels Airport.

De Belgische maatschappij vloog wel - éénmaal daags - op Londen Gatwick, maar dat is qua omvang en belang niet te vergelijken met Heathrow. Die verbinding stopt.

De beslissing van de maatschappij om terug op Heathrow te vliegen, kadert in de strategie om de aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk uit te breiden. In dat kader verhoogt Brussel Airlines ook de frequentie op Bristol en Newcastle.

Brussel is binnen de luchtvaartalliantie Star Alliance voor Groot-Brittannië de meest nabije hub op het vasteland. Bovendien is er veel interesse voor het Verenigd Koninkrijk van passagiers van de Afrika-vluchten van Brussels Airlines.

De nieuwe vluchten zijn ook een signaal dat de markt opnieuw aantrekt. De passagierscijfers van Brussels Airlines gaan sinds oktober weer in stijgende lijn, en dat geldt ook voor de bezettingsgraad.

België is, na een onderbreking van ruim acht jaar, opnieuw present op de Londense luchthaven Heathrow. Maandag landde een eerste vlucht van Brussels Airlines op de grootste luchthaven van Europa. Na het faillissement van Sabena was er geen Belgische luchtvaartmaatschappij meer actief op Heathrow. Sindsdien vlogen enkel Britse maatschappijen tussen Heathrow en Brussel. Brussels Airlines bood via codesharing wel tickets aan, maar vloog niet zelf. Daar komt nu verandering in. Voortaan verbindt Brussels Airlines Heathrow vier keer per dag met Brussels Airport. De Belgische maatschappij vloog wel - éénmaal daags - op Londen Gatwick, maar dat is qua omvang en belang niet te vergelijken met Heathrow. Die verbinding stopt. De beslissing van de maatschappij om terug op Heathrow te vliegen, kadert in de strategie om de aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk uit te breiden. In dat kader verhoogt Brussel Airlines ook de frequentie op Bristol en Newcastle. Brussel is binnen de luchtvaartalliantie Star Alliance voor Groot-Brittannië de meest nabije hub op het vasteland. Bovendien is er veel interesse voor het Verenigd Koninkrijk van passagiers van de Afrika-vluchten van Brussels Airlines. De nieuwe vluchten zijn ook een signaal dat de markt opnieuw aantrekt. De passagierscijfers van Brussels Airlines gaan sinds oktober weer in stijgende lijn, en dat geldt ook voor de bezettingsgraad.