Brussel wil de helft van z’n hotels “groen” maken

De Brusselse staatssecretaris Christos Doulkeridis (Ecolo) wil dat de helft van de hotels en bed&breakfasts in Brussel tegen 2014 erkend zijn met een Groene Sleutel.

De Brusselse staatssecretaris Christos Doulkeridis (Ecolo) wil dat de helft van de hotels en bed&breakfasts in Brussel tegen 2014 erkend zijn met een Groene Sleutel, een internationaal label voor ecologische toeristenverblijven.

Dat heeft hij gezegd op een persconferentie in het Radisson Hotel Brussel, op dit moment het enige hotel met een Groene Sleutel in Brussel.

Hotels met een Groene Sleutel engageren zich om een duurzaam beleid te voeren en spaarzaam om te springen met water, energie en afval, zonder aan comfort in te boeten. Wereldwijd hebben al iets meer dan 1.000 verblijven een Groene Sleutel. In Vlaanderen zijn er 65 Groene Sleutel-hotels en -bed&breakfasts.

Wallonië en Brussel hadden tot voor kort nog geen Groene Sleutel-etablissementen. Voor Brussel wil Doulkeridis daar snel verandering in brengen. Het Radisson-hotel geeft alvast het goede voorbeeld. Het installeerde 340 milieuvriendelijke LED-lampen, doet aan waterbesparing, gebruikt ecologische schoonmaakmiddelen en heeft de afvalproductie teruggedrongen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content