Bloementapijt in Brussel viert 150 jaar Belgisch-Japanse vriendschap

© Bastini

De 20ste editie van het bloementapijt op de Grote Markt staat in het teken van 150 jaar Belgisch-Japanse vriendschap. Het ontwerp werd in het Brusselse stadhuis voorgesteld door burgemeester Ivan Mayeur en de Japanse ambassadeur Masafumi Ishii.

Van 12 tot en met 15 augustus zullen 1.800 m2 of 600.000 begonia’s een tijdelijk tapijt vormen, geïnspireerd op alles wat er zo typisch is aan Japan. “Het bloementapijt voor 2016 is een ode aan de natuur in de Japanse traditie met de talrijke talisman-geluksbrengers. De bloemen, vogels en de wind staan symbool voor de natuurlijke schoonheid, de koi vertegenwoordigen kracht en groei, de naaldbomen en bamboes staan voor goede voortekenen en natuurlijk zullen ook de kersenbloesems niet ontbreken”, zegt de ambassadeur van Japan in België, Masafumi Ishii.

De 20ste editie van het bloementapijt wordt op 12 augusutus om 21.30 uur feestelijk ingehuldigd met een klank -en lichtspel. Het bloementapijt is open voor het publiek op 12 augustus van 13.30 uur tot 17.30 uur en van 13 tot en met 15 augustus van 10 uur tot 22 uur.

Het ontwerp van het twintigste bloementapijt is het werk van de Belgische grafische ontwerper Mark Schautteet en de jonge Japanse designer Fujie Suzuki. Op 1 augustus 1866 tekenden België en Japan hun eerste vriendschaps-, handels- en scheepvaartverdrag. Het begin van een sterke en rijke diplomatieke, commerciële en vriendschappelijke band, klinkt het.

Tip om het Tapijt in al zijn schoonheid te kunnen bewonderen: panoramisch uitzicht vanop het balkon van het Stadhuis: bezoek mogelijk van 10u tot 22u. (Laatste toegang om 21u30)

Toegangsprijs: 5 euro

Gratis toegang voor kinderen jonger dan 10 jaar. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content