Bezoekerscijfer Efteling daalt voor eerst in jaren

© Belga

Voor het eerst in zeven jaar tijd zijn de bezoekersaantallen van het Nederlandse pretpark de Efteling gedaald. Daarmee komt een eind aan een lange reeks bezoekersrecords. Dat schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf.

Voor het eerst in zeven jaar tijd zijn de bezoekersaantallen van het Nederlandse pretpark de Efteling gedaald. Daarmee komt een eind aan een lange reeks bezoekersrecords. Dat schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf

Minder mensen wisten ondanks het gunstige zomerweer hun weg naar het sprookjespark in Kaatsheuvel, vlakbij de Belgische grens, te vinden. In 2013 verwelkomde de Efteling 4.150.000 gasten, dat waren er 80.000 minder dan in het voorgaande jaar.

De plotselinge daling is voor de Efteling geen verrassing. “Dit was ingecalculeerd”, aldus een woordvoerder. “Het was een jaar zonder grote investeringen in nieuwe attracties. Bovendien zijn het economisch nog altijd moeilijke tijden.” Het doel om in 2020 5 miljoen bezoekers in het pretpark te ontvangen, blijft ongewijzigd. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content