Enquêtes bevestigen het: Graubünden is het meest geliefde bikegebied van Zwitserland. Met meer dan vierduizend kilometers en een paar vernieuwingen in 2010 doet het fietsroutenet een fietsliefhebber zinderen van adrenaline. 'Mountainbiken', 'Freeriden' of 'downhillen'. U kunt het hier allemaal.
Voor elk wat wils
Lenzerheide is het fietsersmekka van Zwitserland, een plaats voor genotsbikers die een mooi uitzicht zoeken. Handig is ook dat ze er een stoeltjeslift hebben die de bikes gratis boven brengt. Voor fietsers van een avontuurlijker kaliber is er de Runca-trail in Flims, een tocht met afdalingen gecombineerd met hellingen en een rit met de bergbaan.

Voor echte doorzetters ten slotte, is er de Graubünden Bike Nr. 90. Een staalharde hoogalpiene tocht, die uw techniek en conditie test. Hoge passen, unieke uitzichten en smalle singletrails vormen geen uitzondering langs deze route. Interessant is dat ook mindervalide mensen hier fietsen kunnen huren, meerbepaald in de regio Engadin St. Moritz. Het zijn 'Flying Cycles', die het ook gehandicapte mensen mogelijk maakt uitstapjes te maken met hun familie.

Golfen tussen de koeien en overnachten in luxe

Het groene Graubünden kleurt nog groener dankzij de vele golfbanen. Nergens op het Europese continent zijn er meer dan hier. Een voorbeeld: vanuit Davos bereikt u binnen het uur maar liefst acht golfbanen.

Overdag leven de golfers zich uit op de golfbaan in Arosa, maar 's avonds laat de boer zijn koeien hier loeien. Ze functioneren als grasmachines: ze eten het gras netjes en gelijkmatig zodat het terrein terug bespeelbaar is. En nu maar hopen dat uw golfballetje niet in een koeienvlaai terechtkomt. Overnachten kunt u in het Tschuggen Grand Hotel. Voor designfans biedt dit hotel de roomhopper-special: vier dagen, vier kamers, vier designs. Elke dag krijgt u een andere kamer toegewezen. De kamers zijn van de hand van Carlo Rampazzi. Ook de Spa Tschuggen Berg Oase is een must. Alleen voor de architectuur loont het al de moeite...

Enquêtes bevestigen het: Graubünden is het meest geliefde bikegebied van Zwitserland. Met meer dan vierduizend kilometers en een paar vernieuwingen in 2010 doet het fietsroutenet een fietsliefhebber zinderen van adrenaline. 'Mountainbiken', 'Freeriden' of 'downhillen'. U kunt het hier allemaal. Voor elk wat wils Lenzerheide is het fietsersmekka van Zwitserland, een plaats voor genotsbikers die een mooi uitzicht zoeken. Handig is ook dat ze er een stoeltjeslift hebben die de bikes gratis boven brengt. Voor fietsers van een avontuurlijker kaliber is er de Runca-trail in Flims, een tocht met afdalingen gecombineerd met hellingen en een rit met de bergbaan. Voor echte doorzetters ten slotte, is er de Graubünden Bike Nr. 90. Een staalharde hoogalpiene tocht, die uw techniek en conditie test. Hoge passen, unieke uitzichten en smalle singletrails vormen geen uitzondering langs deze route. Interessant is dat ook mindervalide mensen hier fietsen kunnen huren, meerbepaald in de regio Engadin St. Moritz. Het zijn 'Flying Cycles', die het ook gehandicapte mensen mogelijk maakt uitstapjes te maken met hun familie. Golfen tussen de koeien en overnachten in luxe Het groene Graubünden kleurt nog groener dankzij de vele golfbanen. Nergens op het Europese continent zijn er meer dan hier. Een voorbeeld: vanuit Davos bereikt u binnen het uur maar liefst acht golfbanen. Overdag leven de golfers zich uit op de golfbaan in Arosa, maar 's avonds laat de boer zijn koeien hier loeien. Ze functioneren als grasmachines: ze eten het gras netjes en gelijkmatig zodat het terrein terug bespeelbaar is. En nu maar hopen dat uw golfballetje niet in een koeienvlaai terechtkomt. Overnachten kunt u in het Tschuggen Grand Hotel. Voor designfans biedt dit hotel de roomhopper-special: vier dagen, vier kamers, vier designs. Elke dag krijgt u een andere kamer toegewezen. De kamers zijn van de hand van Carlo Rampazzi. Ook de Spa Tschuggen Berg Oase is een must. Alleen voor de architectuur loont het al de moeite...