Wat moet je zien?

Cardiff in het zuiden van Wales, met Cardiff Castle en het Nationaal Museum, met de grootste collectie schilderijen van o.a. Cezanne en Monet buiten Frankrijk, en de vele gezellige pubs, restaurants en leuke winkeltjes.

Conwy in het noorden van Wales met zijn imposant 13de-eeuwse kasteel en Plas Mawr, een prachtig gerestaureerd Elizabethaans herenhuis.

Bodnant Garden eveneens in het noorden(Noord-Wales), is een van de mooiste tuinen tegen de achtergrond van het Snowdonia-gebergte.

Gwydir Castle (Noord-Wales), een huis uit de jaren 1500 in tudorstijl. Het kasteel beschikt over twee kamers die als b&b worden verhuurd tegen aanvaardbare prijzen.

Bodysgallen Hall (Noord-Wales), een 17de-eeuwse manor in een unieke tuin met zicht op Conwy en Snowdonia.

Het natuurschoon van Wales, met een adembenemende autorit over de bergweg tussen Llanberis en Capel Curig en de A542 van Ruthin naar Llangollen (de Horseshoe Pass).

Swansea Bay (Zuid-Wales) met het Victoriaanse badplaatsje Mumbles.

Lake Virnwy is een kunstmatig meer dat ontstond toen men er in 1881 de destijds grootste dam van Europa bouwde. Het kunstwerk trok zoveel belangstellenden, dat er een hotel werd gebouwd. En dat staat er vandaag nog, krakend en naar boenwas geurend, te midden van een ongeëvenaarde natuur, mijlenver van de bewoonde wereld. Een perfecte uitvalsbasis voor wandelingen of fietstochten, een droom voor en birdwatchers.

Snowdonia National Park ligt in het noordwesten van Wales. Het park van 214.000 ha kreeg in 1951 zijn grenzen. Niet de ruige bergwereld vormt het bijzondere van Snowdonia, maar het contrast daarvan met de brede riviermondingen, de kust en de stranden, die ook binnen het park vallen.

National Showcaves Centre for Wales werd in 2005 door Radio Times, het programmablad van de BBC, uitgeroepen tot ‘het mooiste natuurwonder van Groot-Brittannië’. Het National Showcaves Centre for Wales ligt in Dan-yr-Ogof in het hart van het Brecon Beacons National Park. De attractie bestaat uit een aantal grotten die in 1912 bij kaarslicht werden ontdekt door de broers Tommy en Jeff Morgan. Maar Showcaves Wales bevindt zich niet alleen ondergronds. Ook boven de grond is er veel te zien, zoals een van de grootste dinosaurusparken ter wereld, een boerderij uit de ijzertijd en een ponycentrum.

Pembrokeshire: mooi kustgebied in het zuidwesten van Wales met schitterende stranden en een schone zee. Je kan hier mooie wandelingen maken op het schilderachtig Pembrokeshire Coastal Path. Het pad is 300 kilometer lang en loopt van St. Dogmaels naar Amroth.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content