Belfast, de hoofdstad van Noord-lerland, ligt op een prachtige locatie aan zee tussen Cave Hill en de Black Mountain. In deze stad werden legendarische schepen zoals de Titanic gebouwd en te water gelaten. Het wereldberoemde Ierse linnen is hier overal verkrijgbaar.

Het is een levendige stad met een legendarische gastvrijheid en inwoners die een oprechte hartelijkheid uitstralen.

Belfast biedt de bezoeker alles wat je maar kunt wensen en de beste manier om de stad te verkennen is te voet. Maak kennis met de verfijnde keuken en geniet van het bruisende nachtleven.

Ontdek de gezellige pubs, maar ook de musea, restaurants, theaters en concertgebouwen zoals de Waterfront Hall, één van Europa’s belangrijkste concert- en conferentieruimtes aan de sterk in ontwikkeling zijnde oever van de rivier de Lagan.

St Anne’s Cathedral vormt het hart van het zogenoemde Cathedral Quarter van Belfast. De kathedraal is een bezichtiging waard vanwege de prachtige glas in lood ramen.

Super muzikaal

Belfast is een super muzikale stad, de band U2 komt hier bijvoorbeeld vandaan en daar zijn de bewoners trots op. Behalve popmuziek is ook de traditionele Ierse muziek erg populair. In de pubs is het een kwestie van aanschuiven: wie kan spelen neemt zijn instrument mee en zo ontstaan steeds nieuwe, swingende muziekcombinaties.

Belfast Festival

Biertje of, nog beter, een Ierse whiskey erbij en je avond kan niet meer stuk. In het najaar vindt het Belfast Festival plaats met theater, dans, literatuur en – natuurlijk – muziek. Een aanrader!

Titanic

Iceberg straight ahead! Bekende woorden… Maar waar is de Titanic gebouwd? Juist: in Belfast. Het grootste droogdok ter wereld ligt hier. Niet zo gek eigenlijk, want Belfast is via een landtong verbonden aan de Ierse Zee. Een mooie stadswandeling met de passende naam Titanic Trail voert je langs de belangrijkste plaatsen in het ontstaan van dit wereldberoemde schip.

Musea en shops

Verder vind je door de hele stad prachtige Victoriaanse gebouwen en musea. Heerlijk om de hele dag rond te slenteren. Of ga lekker winkelen, zowel hippe boetiekjes als trendy shops van de grote merken vind je hier op loopafstand van elkaar.

Reuzenbrug

Op een paar uur rijden van Belfast ligt de basis van een bijzondere legende. De Giant’s Causeway, vrij vertaald de Reuzenbrug, ligt aan de noordkust en lijkt door mensen (of reuzen) te zijn aangelegd. Het verhaal wil, dat aan elke kant van de zee een reus woonde en dat de twee het niet zo goed met elkaar konden vinden. De Ierse reus bouwde een brug om zijn rivaal te kunnen verrassen, maar kwam bedrogen uit…

In werkelijkheid zijn de achtkantige rotsblokken door vulkanische activiteit ontstaan. Hoe het ook zij, dit kustgebied heeft een ongekend ruig en indrukwekkend uiterlijk en biedt een adembenemend uitzicht over de zee en de kliffen.

Foto: Tourism Ireland

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content