Aan tafel


De keuken in Sevilla is zeer gevarieerd en smakelijk. Enkele bekende gerechten zijn Flamenco eieren, gesauteerde niertjes met sherry, gevulde artisjokken en gebraden vis. Alhoewel de inwoners van Sevilla niet zoveel uit eten gaan, zijn er toch uitstekende restaurants te vinden die specialiteiten uit Andalusië, Spanje en de rest van de wereld serveren.

‘Ir de tapeo’ is een leuke manier om uit eten te gaan met vrienden en familie. Je krijgt dan een hele serie schalen met allerlei verschillende kleine gerechten die je met z’n allen deelt. Typische zomergerechtjes zijn salades, gazpacho (koude soep van tomaat, groene paprika en komkommer), Salmorejo (een soort koude groentepuree met serrano ham en ei) en varkenskotelet.

In de lente zijn de meeste tapashapjes van kabeljauw gemaakt en tijdens de rest van het jaar wordt er veel met ham, garnalen en gebakken vis gewerkt. Er worden lokale wijnen, zoals Manzanilla, sherry, Montilla of bier bij gedronken. In de wijken Santa Cruz en Alfalfa vind je talloze tapas bars, waar het er zeker in de zomer bijzonder levendig aan toe gaat.

Laat na de tapas maaltijd nog wat ruimte over voor één van de overheerlijke Andalusische desserts zoals de zoetigheden gemaakt in de kloosters in de stad, de geglaceerde eierdooiers uit San Leandro of kruimeltaart, cakes of beignets uit Castilleja.

Tip voor het kiezen van een tapasbar: kijk waar de meeste Spanjaarden naartoe gaan. Ook al ziet de bar er van de buitenkant onooglijk uit, als de Spanjaarden ervoor in de rij staan, zal het eten er uitstekend zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content