…de Bairro Alto,

De Bairro Alto ligt op een van de zeven heuvels van de stad. Het is een oude volkswijk met heel wat leuke caféeetjes en restaurantjes. Sportievelingen kunnen de steile klim naar de Bairro Alto te voet doen. Ook met de Elevador de Santa Justa, de tram en de metro is de wijk bereikbaar. De Bairro Alto is de ideale plaats om de sfeer van de stad op te snuiven. Start aan de Praça das Flores en verdwaal dan in de wirwar van straatjes.

De kerk São Roque in de Largo Trinidade Coelho dateert van het einde van de 16e eeuw. Vooral het interieur van de kerk loont de moeite. In 1742 werd beslist om een kapel aan de kerk te bouwen. De opdracht werd uitgevoerd door twee Italiaanse architecten en het resultaat mag gezien worden. Er zijn ook interessante schilderijen en tegels te bekijken in de kerk.

De Solar do Vinho do Porto is gevestigd op het gelijkvloers van een landhuis in de 18e eeuw. Hier kan je meer dan 6000 verschillende soorten Porto vinden. Wie wil, kan er enkele proeven.

De Miradouro de São Pedro de Alcântara, gelegen in de gelijknamige straat, is een uniek uitkijkpunt. Je hebt er een mooi uitzicht over de Baixa en het oosten van Lissabon. Het is de ideale plaats om de Castelo de São Jorge te bewonderen.

Wie even wil uitblazen in de Bairro Alto kan neerstrijken op de Praça do Príncipe Real, een aangenaam plein met een chique uitstraling. Of trek naar de Jardim da Estrala. In deze druk bezochte tuin kan je wandelen tussen de bloemen en bomen of even mijmeren aan de waterkant. Vlakbij de tuin verrijst de Basílica da Estrela, een imposante kerk.

Het Museu Nacional de Arte Antigua (Rua das Janelas Verdes) is ondergebracht in een paleis uit de 17de eeuw. De familie van Marquês de Pombal heeft er een tijd lang in gewoond. Tot het paleis in 1884 werd omgedoopt tot een museum. Het museum beschikt over een uitgebreide collectie. Vooral de Portugese kunstwerken zijn goed vertegenwoordigd. Al is er ook heel wat moois uit andere landen te bewonderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content