Eten en drinken

Naast een waaier aan culturele evenementen heeft Salzburg heel wat te bieden op culinair vlak. Zoals zijn toprestaurants die vermeld staan in de Michelingids.

De prijs voor een maaltijd kan echter sterk verschillen. In de Altstadt, het oude stadscentrum, vind je de beste restaurants, maar ze zijn wel prijzig. Ben je op zoek naar een goedkope eetgelegenheid, ga dan binnen in een ‘Gasthaus’. Op de rechteroever van de Salzach, in een van de zijstraatjes van Linzergasse, vind je vast en zeker een lekker en betaalbaar adresje.

De keuken van Salzburg is een mix tussen de Oostenrijkse en de Beierse keuken. Knoflooksoep is een van de specialiteiten. Verder worden er ook veel gerechten geserveerd met zoetwatervis. Een typisch dessert is het gebak Salzburger Nockeln. Het is een grote soufflé, die zeer indrukwekkend oogt als de ober ermee aan je tafel verschijnt.

Voor een lekkere koffie kan je terecht bij Café Tomasselli op de Alter markt, dat al bestaat sinds 1705, en in de Bazar, waar schrijver Thomas Bernhard kind aan huis was.

Een typische lekkernij die je in Salzburg kan kopen zijn de Mozartkugeln. Ze werden in 1890 bedacht door de banketbakker Paul Fürst. Deze praline bestaat uit een kern van pistachenoten en marsepein, omgeven door nougat van hazelnoot, amandelen en groene pistache en dat allemaal verpakt in een laagje chocolade. Wil je proeven van deze heerlijke bonbons, koop ze dan niet in een of ander souvenirwinkeltje. Je vindt ze net zo goed in de supermarkt, waar ze veel goedkoper zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content