Shopping

Alhoewel Milaan en niet Rome het centrum van de Italiaanse mode is, zijn er toch eindeloos veel modezaken te vinden. Alle topdesigners hebben er een eigen winkel en de prijzen liggen er vaak lager dan in andere landen. Daarnaast zul je allerlei winkeltjes vinden in Rome en vaak op onverwachte plaatsen.

Rome heeft ook een paar bijzondere markten. De bekendste is die op de Campo de Fiori die al eeuwen bestaat. Een andere is de bloemenmarkt Mercato dei Fiori. Tenslotte wordt er in de wijk Trastevere iedere zondagochtend een vlooienmarkt gehouden (Porta Portese), maar echte koopjes zul je er waarschijnlijk niet vinden.

De meeste winkels gaan op maandag pas rond de middag of nog later open. Van dinsdag tot en met zaterdag zijn ze geopend van 9.00 tot 13.00 en van 16.00 tot 19.30. Sommige winkels in het centrum kennen langere openingstijden en sinds enige tijd is er iedere zondag een andere wijk waar de winkels geopend zijn.

De banken zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.30 tot 13.45 en van 14.45 tot 16.30. Sommige zijn langer open; op donderdag tot 19.30 en op zaterdag van 8.30 tot 12.30. Alle banken zijn gesloten op feestdagen en vaak gaan ze de dag ervoor al eerder dicht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content