Hoe geraak je er ?

Helsinki heeft een moderne luchthaven, waar de vluchten zeer stipt vertrekken. De luchthaven ligt in Vantaa, ongeveer 20 kilometer ten noorden van de stad. Als je vanuit de luchthaven naar het centrum wil kan je de bussen 415, 451 of 615 nemen. Ze stoppen op het Rautatientori of Stationsplein.

Andere mogelijkheid: de taxi. Hier zijn er twee systemen met de gewone taxi en de gedeelde taxi’s die goedkoper zijn (Yellow Line).

Er zijn geen rechtstreekse treinen vanuit Belgiƫ naar Finland. Alle treinen komen echter aan in Rautatientori, het grote station. Het station ligt pal in het centrum en is met de metro verbonden door een voetgangerstunnel.

Met de auto ligt Helsinki 1.700 kilometer van Brussel. Omwille van de overzetten (tussen Duitsland en Denemarken en dan tussen Zweden en Finland) doe je daar minstens 24 uur over.

Als je besluit om Helsinki te bezoeken met de auto moet je wel opletten waar je je auto achterlaat. Parkeren is er streng gereguleerd en een plaatsje vinden in het centrum kan soms een hachelijke onderneming zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content