- De beeldentuin van het Ludwig Forum (Jülicher Strasse 97) is gratis. Voor de popartcollectie met onder meer Roy Lichtenstein en Andy Warhol, betaalt u vijf euro.

- De Öcher Bend: kermis op de Rummelplatz van 8 tot 18 augustus.

- Wijnfestival van 21 tot 24 augustus, tussen de Dom en het Rathaus.

- Voor de 32ste Europamarkt der Kunsthandwerker zakken op 6 en 7 september 600 ambachtelijke kunstenaars uit twaalf landen af naar Duitsland. Tussen de Dom en het stadhuis zijn er dan onder meer smeders, rietvlechters en hoedenmakers te vinden.

- Tijdens Aachen September Special (12 tot 21 september), een stadsfestival, worden op verscheidene pleinen concerten georganiseerd.

- Om zijn troon in de Dom te bewonderen, moet u meelopen met een van de rondleidingen. Een wandeling door de Altstadt met Kaiser Karl himself kunt u echter gewoon downloaden, handig voor op de mp3-speler. De goede man spreekt Duits of Engels, wegmarkeringen zorgen ervoor dat u niet verloren loopt.

- De beeldentuin van het Ludwig Forum (Jülicher Strasse 97) is gratis. Voor de popartcollectie met onder meer Roy Lichtenstein en Andy Warhol, betaalt u vijf euro.- De Öcher Bend: kermis op de Rummelplatz van 8 tot 18 augustus.- Wijnfestival van 21 tot 24 augustus, tussen de Dom en het Rathaus.- Voor de 32ste Europamarkt der Kunsthandwerker zakken op 6 en 7 september 600 ambachtelijke kunstenaars uit twaalf landen af naar Duitsland. Tussen de Dom en het stadhuis zijn er dan onder meer smeders, rietvlechters en hoedenmakers te vinden.- Tijdens Aachen September Special (12 tot 21 september), een stadsfestival, worden op verscheidene pleinen concerten georganiseerd.- Om zijn troon in de Dom te bewonderen, moet u meelopen met een van de rondleidingen. Een wandeling door de Altstadt met Kaiser Karl himself kunt u echter gewoon downloaden, handig voor op de mp3-speler. De goede man spreekt Duits of Engels, wegmarkeringen zorgen ervoor dat u niet verloren loopt.