Praktische informatie

Tijdzone +3 uur

GeldDirham

Beste reistijdJe kan de Verenigde Arabische Emiraten het beste bezoeken tussen november en maart. In de zomer wordt het er veel te warm.

Culturele gedragsregelsOndanks de mondaine hotels en bars blijven de Emiraten islamitisch en dat betekent dat je je niet te bloot en uitdagend moet kleden. Vrouwen moeten de schouders en knieën bedekken en mannen kunnen het beste een lange broek en een blouse met lange of korte mouwen aandoen.

Op het strand of bij het zwembad van het hotel mag je wel gewoon zwemkleding dragen. Vrouwen dragen dan bij voorkeur een zwempak.

Tijdens de Ramadan mogen ook niet-moslims niet eten, drinken of roken tussen zonsopgang en zonsondergang. Alcohol mag je nooit op straat drinken.

AfstandDe afstand tussen Brussel en Abu Dhabi is5.150 kilometer. Je vliegt er iets meer dan zes uur over.

VerkeersregelsHet verkeer rijdt aan de rechterkant van de weg. De wegen in de Verenigde Arabische Emiraten zijn goed en, hoe kan het anders in deze oliestaten, benzine is goedkoop. Binnen de bebouwde kom geldt een maximumsnelheid van 60 of 80 km/u en buiten de bebouwde kom van 100 of 120 km/u.

Bellen tijdens het rijden is niet toegestaan en met alcohol op rijden is helemaal uit den boze. Zelfs wanneer je minder dan een glas gedronken hebt kan je rekenen op een flinke boete of zelfs gevangenisstraf. Houd je ook aan de andere verkeersregels. Er wordt veel gecontroleerd en de straffen zijn fors.

Wanneer je betrokken bent bij een ongeval mag je de plaats van het ongeval nooit verlaten. Is er iemand gewond geraakt, dan moet je naar de gevangenis totdat hij of zij het ziekenhuis mag verlaten. Het maakt daarbij niet uit of het ongeval jouw schuld was of niet. Overlijdt er iemand, dan moet je een zogenaamde dhiyya betalen, een soort compensatie voor het overlijden. Dat bedrag ligt rond de 50.000 euro. Bij ieder ongeval moet je bovendien in het land blijven tot de schade geregeld is.

Openbaar vervoerDe beste manier om in de Verenigde Arabische Emiraten te reizen zijn taxi’s. Je kan ze aanhouden op straat of telefonisch reserveren en ze zijn niet duur. Je kan ze ook gebruiken voor lange afstanden. Ze vertrekken dan meestal pas als er genoeg passagiers zijn.

Je kan ook kiezen voor de bus. Bussen zijn comfortabel en koel, maar de meeste intercitybussen rijden enkel in het eigen emiraat. Bussen uit Abu Dhabi rijden bijvoorbeeld niet naar Dubai.

DocumentenBenodigde reisdocumenten voor de Verenigde Arabische Emiraten.

GezondheidGezondheidsadvies van het Tropisch Instituut voor Geneeskunde in Antwerpen.

ReisadviesReisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Elektriciteit220 / 240 Volt

Telefoonnummer00 971

Links
Dubai Tourism

Dubai Toerisme

Visit Abu Dhabi

Abu Dhabi Tourism

Sharjah Tourism

United Arab Emirates Interact

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content