– Bangkok of Krung Thep heeft eigenlijk een veel langere naam. Zo lang zelfs dat Bangkok het wereldrecord voor de langste plaatsnaam op zijn naam mag schrijven.

De volledige ceremoniĆ«le naam van Krung Thep is: “Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit”

Vertaald wordt dat: “De stad van engelen, de grote stad, de woonplaats van de Smaragdgroene Boeddha, de ondoordringbare stad (in tegenstelling tot Ayutthaya) van de god Indra, de grote hoofdstad van de wereld die met negen kostbare edelstenen is begiftigd, de gelukkige stad, rijk aan een enorm Koninklijk Paleis dat de hemelse woonplaats gelijkt waar de gereĆÆncarneerde god regeert, een stad die door Indra is gegeven en die door Vishnukarn is gebouwd.”

– Fietsen in Bangkok. Met de fiets ontdek je rustige, groene plekjes en nauwe straatjes zonder verkeer.

– Gooi geen afval, zoals sigarettenpeuken, op straat.

– Let op voor zakkenrollers op drukke plaatsen.

– Als je te voet de stad in trekt, hou er dan rekening mee dat de afstanden veel groter zijn dan ze op kaart lijken. Ook is het niet altijd even gemakkelijk om de straatnaamborden te vinden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content