Nachtleven

Het nachtleven in Bangkok is heel gevarieerd. Van gewone cafés over bioscopen en nachtclubs tot de zogenaamde go-gobars. Over de hele stad zijn er uitgaansmogelijkheden, al zijn er in sommige buurten wel meer. Ook het fenomeen ‘happy hour’ is wijd verspreid over de stad.

Heel wat hotels hebben een aangename bar. Vaak spelen er zelfs live orkestjes. Ook zijn er heel wat specifieke muziekclubs met live optredens van alle soorten muziek. Daarnaast zijn er ook heel wat pubs, al zijn die meestal niet origineel Thais. Ze hebben eerder een internationaal karakter. Wel typisch zijn de zogenaamde ‘mini-brouwerijen’: pubs met een eigen brouwerij(tje).

Ook typisch Thais zijn restaurants waar ze je tijdens het diner vergasten op een portie Thaise dans. Of een avondje Muay Thai Boxing. Zowel het gevecht en de ceremonies in de ring als de verwoede gokpogingen van de Thai buiten de ring zijn een ware belevenis. Voor een partijtje Thai Boksen moet je in Bangkok in het Lumpini Boxing Stadium zijn. Tenslotte geniet karaoke, zoals in wel meer Aziatische landen, een ontzettende populariteit.

Natuurlijk is Bangkok ook wereldberoemd om zijn sekstoerisme. Dat ondeugende stukje nachtleven wemelt van de bar girl’s, maar ook van de zogenaamde ‘ladyboys’ ofte geheel of gedeeltelijk tot dames omgebouwde heren. Ook is de homoscene in Bangkok sterk ontwikkeld.

Verschillende buurten

Er is niet één grote feestbuurt in Bangkok, maar wel verschillende uitgaanswijken. Zo is er Sukhumvit Road, waar vooral veel buitenlanders en goed bemiddelde Thai vertoeven. Bovendien is de buurt gemakkelijk te bereiken met de Skytrain. Sukhumvit zelf bestaat nog uit vier afzonderlijke gebieden: Nana, Asoke, Emporium, en Thong Lor.

Zo vind je in Asoke vooral keukens uit de hele wereld, in Nana een aantal grote nachtclubs, in Emporium enkele cocktailbars, Ierse en Engelse pubs en in Thong Lor tenslotte enkele uitstekende theaterrestaurants.

Een andere bekende buurt is Silom, waar één van de beroemdste go-gobars, Patong, ligt. Ook situeert de homoscene zich in Silom. Tenslotte vormt ook Khao San Road een geliefd uitgaansparadijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content