Evenementen


Amman International Theatre Festival
Dit acht dagen durende festival vindt plaats in maart of april en is het enige theaterfestival in het Midden-Oosten en Noord-Afrika dat georganiseerd wordt door een onafhankelijk toneelgezelschap (Al Fawanees theatre company). Er zijn voorstellingen van groepen uit allerlei landen uit het Midden-Oosten, maar ook uit Europa. De uitvoeringen vinden plaats in het Arabisch en Engels.

Dead Sea Ultra Marathon
In april start deze marathon in Amman om te eindigen bij de Dode Zee, het laagstgelegen punt op aarde.

Jordan Rally
Deze spectaculaire rally vindt plaats in de Jordan Valley en de woestijn rond de Dode Zee. De hoogteverschillen zijn zeer groot (van 400 beneden zeeniveau tot 1000 meter erboven) en de omstandigheden extreem, maar juist daarom zo interessant.

Jerash Festival of Culture and Arts
Het Jerash Festival is het culturele hoogtepunt in Jordanië. Dit twee weken durende evenement dat sinds 1981 eind juli en begin augustus plaatsvindt in de eeuwenoude Romeins-Griekse stad Jerash is een waar trefpunt van Oost en West.

Je kan er voorstellingen van toneelstukken van Shakespeare bezoeken, maar ook luisteren naar Arabische muziek, dansvoorstellingen bijwonen, luisteren naar poëzie, traditionele kunstwerken bewonderen en kopen, kennis opdoen over de Arabische cultuur tijdens één van de talloze lezingen en dat alles tegen de prachtig verlichte indrukwekkende ruïnes. Voor de kinderen zijn er speciale activiteiten.

Je kan hier gemakkelijk een week lang iedere dag voorstellingen bezoeken zonder je te vervelen. De voorstellingen zijn allemaal ’s avonds waardoor je een bezoek aan dit evenement goed kan combineren met het bezichtigen van andere plaatsen in Jordanië.

Jordan Short Film FestivalTijdens dit festival in augustus kan je de beste korte films uit de hele wereld bekijken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content