Osaka
Van aan de toog de chef aan het werk zien.
De plaatsen aan de toog zijn beperkt in restaurant Osaka. Wie graag van nabij wil zien hoe chef Hiroyuki Motooka sushi en sashimi maakt, kan dus best reserveren. In Osaka kun je terecht voor het gekende palet van Japanse gerechtjes, al zijn de tafeltjes met ingebouwde grill eerder uitzonderlijk in ons land. De gyoza is uiterst vers gemaakt en smaakt dan ook verfrissend lekker als hapje vooraf. Ruim voorzien van verse gember en krokant aangebakken zijn deze typische dumplings één van de vele lekkernijen waarmee Osaka zich sinds 1983 als verfijnd Japans restaurant wil onderscheiden.
Wil je in één maaltijd kennismaken met deze keuken dan is de bento-lunch een goede optie. De doos is onder meer gevuld met een stevig stuk smeuïg gebakken zalm, verse tonijn en tempurabereidingen. Twee dipsausjes geven de gevarieerde maaltijd extra pit en een fijne dashi zal soepliefhebbers verblijden (25 euro). Ook de gekaramelliseerde paling met gekookte rijst of unagi dong is ruim bemeten (25 euro). De paling wordt jammer genoeg niet door de kelner aan tafel vermengd met de rijst. Nochtans is het traag mengen van beide producten een ritueel dat het smaakeffect en dus ook het genieten aanzienlijk verhoogt.
Osaka, Bollandusstraat 15-17, 2000 Antwerpen, 03 233 16 22. Zondagavond en maandag gesloten.
Technische fiche: knackresto.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier