Kamo

Bistro in Tokiokantinestijl.

Tomoyasu Kamo werkte zes jaar naast Suetsugu Yosuke in het vermaarde Tagawarestaurant in Brussel. Kamo kookt traditioneel Japans, maar om de prijs te drukken gebruikt hij lokale producten, waaronder groenten en vis van onberispelijke hoedanigheid. Makreel uit de Noordzee of zeebaars uit Bretagne zijn niet alleen goedkoper maar ook verser dan uit Japan ingevlogen vis.

Tomoyasu Kamo eerbiedigt zijn opvoeding. Hij gaat te werk zoals zijn leermeesters hem in de keuken voordeden. Sushi en sashimi zijn specialiteit en dan is versheid van primair belang. In Kamo is nergens een visluchtje te bespeuren en je zult er geen diepgevroren scampi aantreffen. Het restaurant heeft een sobere, hedendaagse inrichting. Reserveren is een must want het eethuis is geliefd en er zijn slechts een tiental tweepersoonstafeltjes plus een tiental plaatsen aan de bar. De eettoog geeft vrij zicht op de open keuken.

Tijdens de lunch is het repertoire gereduceerd tot teishoku, een menu samengesteld uit verschillende kleine gerechten, die samen op één dienblad worden gepresenteerd met een kop groene thee (van 12 tot 20 euro). ’s Avonds is er een gevarieerde spijskaart, aangevuld met vier aantrekkelijk geprijsde menu’s (van 30 tot 45 euro). Er is een wijnkaart met uitsluitend biowijnen. Ze werden geselecteerd omdat ze goed passen bij het Japanse eten.

Kamo: Jaargetijdenlaan 123, 1050 Elsene. 02 648 78 48. Zondag en maandagmiddag gesloten.

Technische fiche: knackresto.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content