Ikebana

Ernstig werk.

Achter Ikebana, de Japanse naam voor kunstig bloemschikken, schuilt een bescheiden Japans eethuisje in Berchem. Met serene ornamenten proberen de uitbaters rust te brengen langs een van de drukkere Antwerpse invalswegen. Hoewel de kaart niet homogeen Japans is, geeft alles de indruk dat men wel degelijk in een Japans restaurant eet. Tijdens ons bezoek op een middag in de week, zit de zaak goed vol met kantoor- en zakenmensen die duidelijk voor de Japanse lekkernijen gekomen zijn. Niemand eet dimsum, loempia of gefileerde Chinese eend. Sushi en sashimi zijn de publiekstrekkers. Vers gerold en versneden, van prima kwaliteit en zacht geprijsd. Liefhebbers van rauwe vis weten snel waar het goed toeven is.

De sushi-mix (8,20 euro) krijgen we perfect geserveerd en de sashimi van tonijn is bijzonder copieus (13,50 euro). Geen toptonijn, maar die is ons land nauwelijks te vinden en ook niet te betalen. Verfrissende salade van wakamezeewier smaakt intens door de bereiding à la minute (5,20 euro), heel wat anders dan de instantversie die in de ‘betere restaurants’ geserveerd wordt! Tempura van scampi, vis en groenten charmeert door zijn krokant jasje en sappige inhoud (13,80 euro). Hier wordt ernstig werk geleverd.

Ikebana, Grote Steenweg 333, 2600 Berchem, 03 230.18.39. Woensdag gesloten, ook takeaway.

Technische fiche: knackresto.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content