Eten en drinken
De Indische keuken biedt veel vegetarische, kip -of lamschotels. Meestal opgediend met het heerlijke Indische brood ‘nan’ of rijst.
Delhi staat bekend voor zijn tandoori (mengeling van yoghurt, gember, knoflook, peper, komijn en garam masala) of gebarbecued vlees en vis. Het is wel opletten geblazen voor ‘hot’ of ‘spicy’ meals, want die kunnen voor westerlingen oneetbaar zijn. Zelfs voor mild gekruide maaltijden moet je op je hoede wezen. Ook eet je maar beter geen rauwe groenten en vermijd je het drinken van kraantjeswater (opletten voor ijsblokjes). Want besmet water kan wel eens de ‘Delhi belly’ veroorzaken.
Een aanrader in de oude stad is Karim Hotels. Heel Delhi kent dit restaurant dat vier vestigingen heeft in de stad, maar waarvan het oorspronkelijke honderd jaar oude restaurant zich vlakbij de Masjid Moskee bevindt.
Voor nachtleven moet je evenwel niet in Delhi zijn. De meeste bars en restaurants sluiten om 22.00 uur.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier