Wat moet je zien in Kowloon?


Het drukke Kowloon is één grote wirwar van straten en straatjes waar je eindeloos kan winkelen, uit eten gaan en je toekomst kan laten voorspellen. ’s Avonds schitteren overal de neonreclamelichten en net als Hollywood heeft Kowloon zijn eigen Avenue of Stars met de handafdrukken van beroemde Chinese acteurs en regisseurs zoals Jackie Chan, John Woo en Jet Li.

De dames kunnen terecht in Ladies Street (Tung Choi Street) waar op de openluchtmarkt allerlei goedkope artikelen aangeboden worden: kleding, cosmetica, handtassen en nog veel meer. Onderhandelen is hier een must.

De heren hebben hun eigen winkelstraat: Men Street of Temple Street. Op de markt in deze straat worden typische herenartikelen zoals kostuums, horloges en elektronica verkocht. Ook als je niets wil kopen is het een leuke straat om rond te wandelen. Waarzeggers voorspellen de toekomst aan de hand van vogels die een strootje met een lotnummer trekken, straatzangers brengen hun liederen ten gehore en je kan een traditionele Chinese operavoorstelling bijwonen.

Tsim Sha Tsui is hét winkelgebied bij uitstek. Maar behalve eindeloos veel winkels, restaurants en kantoren ligt hier ook het Hongkong Museum of Art gewijd aan Chinese kunst, het Hongkong Space Museum, het Cultural Center en het Kowloon Park, de groene long van het stadscentrum.

Voor cultuur kan je ook terecht in het Hongkong Coliseum. In dit bijzondere theater in de vorm van een piramide met 12.500 zitplaatsen en een bühne van 1681 vierkante meter vinden onder andere culturele evenementen, popconcerten en sportwedstrijden plaats.

Mis ’s avonds de Symphony of Lights niet. De gebouwen langs de zee op Hongkong Island worden dan sprookjesachtig verlicht, begeleid door bijpassende muziek. Het beste zicht op dit schouwspel heb je vanaf Kowloon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content