Tips en gevaren

Tips
Bij een noodgeval in het park, bel 911.

In het park zijn de gelegenheden om je te bevoorraden beperkt. Kalispell is de dichtsbijzijnde grote stad, op 40 km van het park.

Alhoewel het park gedurende het hele jaar geopend is, zijn de toegang en de faciliteiten beperkt tijdens de wintermaanden. Nochtans beginnen zogenaamde “off season” visits (van december tot april) merkbaar populairder te worden. Het is dan namelijk minder druk in het park en je hebt er bovendien meer kans om wilde dieren te ontmoeten

Tijdens juli en augustus lijkt het park eerder op een tweede rangsversie van Disneyland, maar dan zonder de roetsjbanen. De meeste toeristen raken echter niet verder dan de omgeving van de visitor centres. Trek dus je stoute schoenen aan en waag je diep in de backcountry om dan betoverd te raken door de zalige rust van de omgeving.

Gevaren
De wilde beren in het Glacier National Park vormen wellicht het grootste gevaar. In onze speciale berengids hebben wij alles verzameld wat je moet weten over beren en wat je het best doet in geval van nood.

Foto: Travel Montana

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content