Praktische informatie


Tijdzone
– 6 uur in de winter, – 7 uur in de zomer

Geld
Amerikaanse dollar

Beste reistijd
Ecuador kan het hele jaar bezocht worden. Sommige gebieden hebben wel een periode die het meest geschikt is voor een bezoek. Zo kies je om te snorkelen in Galapagos best de maanden januari tot en met april. Dat is weliswaar de regenperiode, maar de temperatuur van het water is dan aangenaam.

Wil je gaan wandelen in de hooglanden dan kan je het beste tussen januari en april gaan. Dat is de droogste periode. Je kan dan de periode van augustus tot februari uittrekken om in de Oriente te gaan rondtrekken.

Culturele gedragsregels
Mensen begroeten elkaar met een handdruk. Elkaar met de voornaam aanspreken doen de Ecuadorianen pas wanneer ze elkaar goed kennen. Kennissen en onbekenden spreek je aan met Señor of Señora gevolgd door de achternaam.

In Ecuador is het gebruikelijk om te laat te komen op een afspraak. Kijk daarom niet vreemd op als gasten tussen 10 minuten en een uur later komen dan afgesproken.

Wanneer je ergens uitgenodigd wordt om te komen eten verwacht de gastheer of gastvrouw dat je niet meteen na het eten vertrekt, maar nog even blijft voor een drankje.

Afstand
De afstand tussen Brussel en Quito is 9527 kilometer. Je vliegt er 11,5 uur over.

Verkeer
Zelf rijden in Ecuador is af te raden. De politie is corrupt en bij een aanrijding krijg je wellicht de schuld in de schoenen geschoven.

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer is goed georganiseerd. Vrijwel alle steden zijn per bus bereikbaar.

Per vliegtuig: de binnenlandse vluchten zijn relatief goedkoop, met als uitzondering de prijzige vlucht naar de Galápagoseilanden. Er zijn drie luchtvaartmaatschappijen: Tame (de grootste), Saeta en San.

Per trein: wie tijd heeft voor een aangename reis met mooie vergezichten kan gebruik maken van de drie regelmatige verbindingen Quito-Cotopaxi, Quito-Riobamba en Riobamba-Alausi.

Documenten
Benodigde documenten voor Ecuador.

Gezondheid
Gezondheidsadvies van het Tropisch Instituut voor Geneeskunde in Antwerpen.

Reisadvies
Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Elektriciteit
120-127 V met adapter

Telefoon
00 593

Links
Pure Ecuador
Ecuador Tourist Board
Ecuador Travel Guide
Exploring Ecuador
Travel to Ecuador
Ecuador Lodging
Quito
Galapogos Islands
Mountain biking in Ecuador

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content