Praktische informatie

Tijdzone
– 9 uur in het westen, – 4,5 uur in het oosten.

Geld
Canadese dollar

Beste reistijd
De beste tijd om Canada te bezoeken is de lente, de zomer of de herfst. Wanneer men het uiterste noorden wil bezoeken of wanneer men wil kamperen zijn juli en augustus de beste maanden. Dat zijn wel de drukste maanden. De Canadese winter wordt ook steeds geliefder, in het bijzonder voor mensen die aan wintersport willen doen.

Afstand
De afstand tussen Brussel en de Canadese hoofdstad Ottowa is 5.673 km. Je vliegt er zeven uur over.

Verkeersregels
Het verkeer rijdt aan de rechterkant van de weg en de verkeersregels lijken erg op de regels die hier gelden, met dit verschil dat Canadezen zich meestal ook echt aan de regels houden. Als er bijvoorbeeld een stopbord staat moet je ook echt stoppen en niet langzamer gaan rijden. De Canadese politie ziet hier zeer nauw op toe. Datzelfde geldt bij een zebrapad. Wanneer er mensen over willen steken moet je altijd stoppen om ze voor te laten.

Er zijn ook enkele afwijkende regels. Bij een kruispunt geldt bijvoorbeeld dat de auto die het eerst bij het kruispunt aankomt voorrang heeft. Wanneer twee auto’s precies tegelijk aankomen, heeft degene die van rechts komt voorrang.

Wanneer het stoplicht op rood staat en je wil rechtsaf slaan, mag je gewoon doorrijden.

Maar rijd niet door wanneer het stoplicht op oranje springt. Het verkeerslicht voor de tegenliggers wordt dan meteen groen.

Autogordels zijn in heel Canada verplicht en in het hele land geldt ook dat je moet stoppen zodra een gele schoolbus zijn knipperlichten aan heeft staan. Haal een schoolbus dan zeker niet in.

Wat betreft het rijden met lichten aan verschillen de regels per provincie. In sommige gebieden zoals de Northern Territories moet je bijvoorbeeld altijd met gedimd groot licht rijden.

Binnen de bebouwde kom geldt een maximumsnelheid van 30 tot 50 km/u, buiten de bebouwde kom mag je niet sneller dan 80 km/u en op snelwegen geldt een maximum van 90 tot 120 km/u.

Openbaar vervoer
In een groot land als Canada is vliegen de snelste manier van reizen. In het hoogseizoen kan je een vlucht wel het beste van tevoren boeken, anders loop je het risico dat alle vluchten volgeboekt zijn.

Je kan ook kiezen voor de trein. Dat is ongeveer net zo duur als met het vliegtuig, maar je ziet veel meer van het land. De langeafstandsroutes worden verzorgd door Rail Canada

De goedkoopste manier om door Canada te reizen is met de bus. Met de Greyhoundbussen, die ook in de Verenigde Staten rijden, kan je bijna overal in Canada komen.

Documenten

Benodigde reisdocumenten voor Canada.

Gezondheid

Gezondheidsadvies van het Tropisch Instituut voor Geneeskunde in Antwerpen.

Reisadvies

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Elektriciteit
110 volt

Telefoon
001

Links
Canada Travel

The Travel Network of Canada

Canadian Tourism Commission

Alberta

British Colombia

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content