Shoppen

Om te ontsnappen aan de zon en de warmte hebben de Brazilianen de kaart van de zogenaamde shopping malls getrokken. Door de airconditioning blijft het er namelijk altijd lekker fris. In Rio liggen er meer dan dertig van die winkelcentra. Je vindt er naast boetieks en grootwarenhuizen ook restaurants, bioscopen en nachtclubs.

Voorbeelden van winkelcentra zijn het Barra Shopping Center, met zijn meer dan zeshonderd winkels het grootste van heel Zuid-Amerika, en Rio-Sul, één van de modernste. São Conrado staat dan weer bekend om zijn kunstgalerieën en stijlvolle, modieuze boetieks.

Maar ook buiten de grote malls telt Rio de Janeiro heel wat gezellige boetiekjes. Ook op dit vlak spelen de buurten rond de grote stranden een belangrijke rol. Bij Copacabana zijn Avenida Nossa Senhora de Copacabana en Rua Barata Ribeiro de belangrijkste winkelstraten. Bij het beroemde hotel Copacabana Palace vindt de handwerkmarkt Feira do Lido plaats. Een gelijkaardige markt is de Feira hippie, de hippiemarkt. Daar, op de Praça General Osório aan het strand van Ipanema, kan je op zondag echt iets bijzonders vinden. Ze verkopen er kleren, lederwaren, juwelen en kunst.

Een andere markt die de moeite waard is om te bezoeken, is de ‘markt van het noordoosten’. Daar verkopen inwijkelingen uit het noordoosten van het land op zaterdagmiddag in São Cristovão hun streekproducten.

Tenslotte vormt Saara, in het centrum van de stad, een gezellige winkeltjeswijk. Meer dan een eeuw geleden vestigden er zich heel wat joden en migranten uit het Midden-Oosten. Het is er dan ook vaak een drukte van jewelste.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content