Nachtleven

Zoals de stad zelf is ook haar nachtleven erg bruisend. Een must zijn de salons waar de tango, de nationale dans van Argentinië, beoefend wordt. Op sommige plaatsen kan je ook zelf de dansvloer op. Dat echte Argentinië kan je bijvoorbeeld in ‘Michelangelo’ ontdekken.

Ook een bezoek aan het theater, en dan vooral het Teatro Colon, loont de moeite. Maar ook in de andere theaters van de stad zoals Centro Cultural General San Martin, Teatro San Martin en Teatro Cervantes kan je mooie voorstellingen bijwonen.

Ook liefhebbers van live muziek kunnen in de stad terecht. In de grote stadia, zoals River Plate, Velez Sarsfield en Ferrocarril Oeste, treden vaak internationale sterren op. Kleiner en overdekt is Obras Sanitarias, ofte ‘de kathedraal van de Rock’. Bovendien organiseren heel wat cafeetjes en kleinere clubs vaak optredens in de meest uiteenlopende muziekgenres. Van rock en punk over reggae en jazz tot dance en hip-hop.

Het uitgaansleven in Buenos Aires komt pas laat op gang. Vaak lopen de clubs en cafés pas vol na middernacht. Ter compensatie blijven ze dan wel open tot bij het ochtendgloren.

Tenslotte herbergt de stad een groot aantal bingozalen en casino’s.

De populairste uitgaansavonden zijn vrijdag en zaterdag, maar ook op donderdag kan er erg veel volk op de baan zijn. Qua buurten scoren vooral de Palermo-wijken, zoals SoHO en Hollywood, de straten rond het kerkhof van Recoleta, La Boca en San Telmo hoog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content