Welke dieren leven er?


Kruger National Park is één van de weinige plaatsen waar het
unieke wild van de Afrikaanse savannen en bossen heeft weten te overleven. Verschillende bedreigde diersoorten, zoals de witte en zwarte neushoorn, de wilde hond, het jachtluipaard en de leeuw hebben hier een veilig onderkomen gevonden.

In totaal leven er 147 soorten zoogdieren, 500 soorten vogels (de grootste verzameling in Zuid-Afrika), 114 soorten reptielen, 40 soorten vissen, 33 soorten amfibieën en 227 soorten vlinders. Ieder dier heeft zijn voorkeur voor bepaalde delen van het park. In de ‘Find it’ brochure – verkrijgbaar bij de winkels in het park – staat precies op welke plaatsen de verschillende dieren het liefst vertoeven.

Zoogdieren

Onder de zoogdieren die in het park leven bevinden zich de Big Five, dat wil zeggen olifanten, leeuwen, panters, neushoorns en buffels. Het grootste landdier – de olifant -, het langste dier – de giraf -, het snelste dier – het jachtluipaard – en het kleinste dier – de dwergspitsmuis – kan je hier zien.

In het noordelijk deel van het park leven minder dieren dan in het zuiden omdat de vegetatie daar minder uitbundig is. In het noorden komen olifanten, elanden, antilopen, struisvogels, hyena’s en coyotes voor en in het zuiden onder andere giraffen, impala’s, leeuwen, poema’s en luipaarden.

Vogels

Kruger National Park is een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Er leven diverse soorten vogels die nergens anders in het land voorkomen. Naast de zogenaamde Big Six (zadelbekooievaar, oorgier, kori bustard, breekoparend, bromvogel en Pel’s visuil) leven er nog ongeveer 500 andere vogels, zoals allerlei soorten adelaars.

Het noordelijke deel van het park is het beste gebied om de vogels te zien en verder overal waar er water in de buurt is. Ook in de restcamps en op picknickplaatsen vertoeven de vogels graag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content