Tips en links


Tips
In de winkeltjes in het park kan je het boekje ‘Find It’ kopen en daarin kan je lezen op welke plaatsen je de grootste kans hebt om dieren te zien.

Verspreid door het park vind je picknickplaatsen waar je gasstelletjes kan huren om te koken. De pannetjes worden schoongemaakt door het personeel van het kamp, zodat je niet met vieze afwas hoeft te slepen.

Tijdens de Zuid-Afrikaanse vakantieperioden kan het zeer druk worden in het park. Er is een maximum aantal voertuigen vastgesteld dat het park per dag binnen mag. Dat aantal wordt normaal gesproken niet bereikt, maar tijdens de vakanties wel, dus kan je beter een andere periode kiezen om naar Kruger te gaan.

Wanneer je een vogelliefhebber bent, moet je je geluk beproeven tussen Satara en Olifants, waar langpotige vogels, grote roofvogels en de bijzondere neushoornvogel voorkomen.

De nachtelijke tochten en wandelingen in de wildernis zijn zeer populair en moeten ruim van tevoren geboekt worden. Ook de accommodatie reserveer je het beste op tijd.

Kruger is enorm uitgestrekt en je mag er slechts 50 km per uur rijden. Als je niet veel tijd hebt om het park te bezoeken, kan je het beste de delen uitkiezen die je wil zien en dan het park binnengaan door de poort die het dichtst bij die plekken ligt.

Kom niet te dicht in de buurt van de wilde dieren en maak ze zeker niet aan het schrikken. Beweeg langzaam, doe geen onverhoedse dingen en zet niet telkens de motor van de auto af en aan.

Links
Kruger National Park
South African National Parks
Krugerpark Online
South Africa Net

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content