Praktische informatie


Ligging
Kruger National Park ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika en strekt zich uit langs de grens met Mozambique.

Grootte
Het park is 350 kilometer lang en 20.000 km² groot. Dat is vergelijkbaar met Wales.

Klimaat
Tijdens de zomermaanden (september tot april) valt er weinig neerslag en als er iets naar beneden komt, is het in de vorm van kortstondige, hevige buien. Ook in de wintermaanden (april tot augustus) is het meestal droog. Het zuidelijke deel van het park krijgt nog de grootste hoeveelheid regen.

In januari (de warmste maand) ligt de gemiddelde temperatuur rond de 30°C, maar soms kan het er bijna 50°C worden. In juli (de koudste maand) is het meestal rond de 23°C, maar ook dan kan de temperatuur flink oplopen tot zo’n 35°C. ’s Nachts kan het aardig afkoelen. In januari liggen de temperaturen dan tussen de 7 en 18°C en in juli vriest het geregeld.

De beste tijd om het park te bezoeken is waarschijnlijk in de winter omdat het gras dan kort is en de bomen weinig bladeren hebben. De kans om wild te zien is dan het grootst. Maar er zijn ook bezoekers die de voorkeur geven aan de uitbundige plantengroei in de zomer (november en december) en dit is ook de beste periode om jonge dieren te zien.

Bereikbaarheid
Het park heeft acht ingangen (‘heks’ in het Afrikaans):
– Malelane en Crocodile Bridge in het zuiden, bereikbaar vanaf de N4. Dit is de snelste route vanuit Johannesburg.
-Numbi en Paul Kruger, bereikbaar vanuit Hazyview. Neem op de N4 de afslag voor Nelspruit.
-Orpen in de buurt van de Blyde River.
-Phalaborwa, bereikbaar vanuit Pietersburg.
-Punda Maria, bereikbaar vanuit Louis Trichardt.
-Pafuri, in het uiterste noorden van het park, bereikbaar vanuit Thohoyandou.

Zowel het park als de verschillende kampen kennen strikte sluitingstijden. Het wordt gezien als een overtreding wanneer je te laat bij een kamp arriveert en je kan er een boete voor krijgen. Je mag in het park maximaal 40 of 50 km per uur rijden en je kan de tijd dat je onderweg bent het beste ruim rekenen, want je zal zeker dieren tegenkomen die je niet zomaar voorbij wil rijden.

Er zijn dagelijks vluchten van Johannesburg naar Skukuza en Phalaborwa. Daar en ook in Nelspruit kan je een auto huren. Er loopt ook een trein van Johannesburg naar de Komatipoort en er rijden bussen van Johannesburg naar Nelspruit en Phalaborwa. Afhankelijk van de ingang van het park, bedraagt de afstand tot Johannesburg en het park tussen de 500 en 620 kilometer.

De meeste mensen rijden zelf door het park in een gehuurde wagen. Je kan ook deelnemen aan georganiseerde tochten, dat wil zeggen inclusief accommodatie, vervoer en maaltijden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content