Wat moet je doen?


Safari
Het woord ‘safari’ komt uit het Kiswahili en betekent letterlijk ‘reis’, maar in het Engels – en ook het Nederlands – heeft het nu de betekenis van een avontuurlijke tocht door de Afrikaanse natuur om wilde dieren te bekijken. Veel mensen boeken een heel reispakket, waarbij een safari is inbegrepen in de reis. Voor degenen die dat niet gedaan hebben zijn er verschillende bedrijven in Arusha die safari’s organiseren.

Let wel op waar je een safari boekt. Het komt er meestal op neer dat je krijgt navenant het bedrag dat je betaalt. Wanneer je er met een koopje af wilt komen, is de kans groot dat je ergens midden in het park strandt met een kapotte auto. Je kan kiezen tussen een safari in een groep en een individuele safari.

Dat laatste is natuurlijk duurder, maar heeft het voordeel dat je de chauffeur precies kan zeggen waar je heen wil, je hebt een beter uitzicht vanuit een auto dan vanuit een busje en je bent niet verplicht om tijd door te brengen met vreemde mensen. Je kan ook een wagen huren zonder chauffeur, maar het is meestal het eenvoudigst en goedkoopst om een all-inn tour (accommodatie, maaltijden, vervoer en entreeprijzen) te boeken.

Safari in een luchtballon
Vanuit een luchtballon heb je een prachtig uitzicht over het landschap en de wilde dieren. Bovendien kan je gebieden bereiken waar je met de wagen niet kan komen en de dieren gaan ongestoord verder waar ze mee bezig waren zonder te schrikken van het motorgeronk. Wanneer je een luchtballon safari boekt, hoort er meestal bij dat je opgehaald en weer terug gebracht wordt. Je vertrekt in de regel vroeg in de ochtend en het is niet goedkoop.

Georganiseerde wandelingen
Op diverse plaatsen in het park – onder andere bij Klein’s Camp – kan je deelnemen aan georganiseerde wandelingen. Onderweg vertelt een ranger je over de Masaï, de dieren en de planten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content