Okavango Delta

De Okavango Delta is niet alleen de grootste delta ter wereld, het is tegelijk een soort magische Tuin van Eden.

De Okavango Delta is niet alleen de grootste delta ter wereld, het is tegelijk een soort magische Tuin van Eden. Een tocht in een traditionele kano over een van de vele kristalheldere riviertjes zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Okavango is met zijn 15.000 km² – groter dan Zwiterland – de grootste inlandse delta ter wereld. De delta wordt gevoed door de Okavango rivier die vreemd genoeg niet naar de oceaan stroomt, maar de andere kant op, landinwaarts dus. De rivier wordt niet voor niets de ’the river that never finds the sea’ genoemd.

In het binnenland vormt zij moerassen, eilandjes, stroompjes, rivierbeddingen en zo ontstaat, kort gezegd, een magisch landschap. Het kristalheldere water slingert kronkelend door uitgebreide graslanden en zorgt ervoor dat papyrusplanten, palmbomen en kleurrijke waterlelies uitbundig groeien.

Van alle kanten stromen de dieren toe om te drinken en verkoeling te zoeken. In het bijzonder vogelliefhebbers komen aan hun trekken. De delta oefent een grote aantrekkingskracht uit op grote zwermen vogels die voor een bont spektakel zorgen. Het water van de delta wordt voortdurend gezuiverd door eindeloze rietvelden en is daardoor kristalhelder.

De beste manier om deze waterige wildernis te bezoeken is over het water. Het traditionele vervoermiddel in de delta is de mokoro, een uitgeholde boomstam die de schipper als een gondelier door het water duwt. Maar omdat een houten mokoro zoveel water opzuigt dat hij na vijf jaar zinkt en hoge bomen almaar schaarser worden, worden nu vaak kunststoffen mokoro’s gebruikt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content