Dat heeft Fadila Laanan (PS), Minister voor Cultuur van de Franstalige Gemeenschap, bekendgemaakt na de Europese Raad waar deze beslissing werd bekrachtigd.

Laanan verklaarde "heel gelukkig" te zijn "met deze zeer belangrijke beslissing voor België". "Deze dag zal in het hart van de inwoners gegraveerd blijven", vervolgde de minister enthousiast alvorens de stad Bergen "veel succes" te wensen.

Zo treedt Bergen in de voetsporen van andere Belgische steden die de eer hebben gehad om de titel "Culturele Hoofdstad van Europa" te dragen: Antwerpen (1993), Brussel (2000) en Brugge (2002).

De stad van burgemeester Elio Di Rupo werd in feite al door de jury begin dit jaar gekozen, maar de aanduiding moest door de Europese Instellingen bevestigd worden. Na het Parlement en de Commissie heeft de Raad de beslissing nu gevalideerd.

Dat heeft Fadila Laanan (PS), Minister voor Cultuur van de Franstalige Gemeenschap, bekendgemaakt na de Europese Raad waar deze beslissing werd bekrachtigd. Laanan verklaarde "heel gelukkig" te zijn "met deze zeer belangrijke beslissing voor België". "Deze dag zal in het hart van de inwoners gegraveerd blijven", vervolgde de minister enthousiast alvorens de stad Bergen "veel succes" te wensen. Zo treedt Bergen in de voetsporen van andere Belgische steden die de eer hebben gehad om de titel "Culturele Hoofdstad van Europa" te dragen: Antwerpen (1993), Brussel (2000) en Brugge (2002). De stad van burgemeester Elio Di Rupo werd in feite al door de jury begin dit jaar gekozen, maar de aanduiding moest door de Europese Instellingen bevestigd worden. Na het Parlement en de Commissie heeft de Raad de beslissing nu gevalideerd.