Belgische reisblog wint zilver op de Europese Lovie Awards

© Classetouriste.be

Hoe is het om te leven vanuit een koffer en bijna non-stop voor je job de wereld rond te reizen? Het journalist-fotograaf duo Debbie Pappyn en David De Vleeschauwer doen het na meer dan acht jaar nog steeds met veel goesting.

Hun Engelstalige blog classetouriste.be is een zorgvuldig geselecteerde collage van onbekendere bestemmingen en hoogtepunten van onderweg, met de nadruk op beeld en compositie.

Zopas won classetouriste.be zilver in de categorie persoonlijke website tijdens de jaarlijkse Lovie Awards in Londen, het Europese alternatief voor de Amerikaanse Webby Awards. Daarnaast kreeg classetouriste.be in dezelfde categorie ook nog de People’s Lovie Award, de trofee van het online volk.

De Lovie Awards zijn in Europa de meest vooraanstaande organisatie die prijzen uitreikt aan online initiatieven en projecten. Experten en leden van de International Academy of Digital Arts & Sciences (IADAS) selecteerden uit bijna 1000 inzendingen, komende uit 20 landen, de beste sites op het Europese web.

Andere winnaars zijn de websites van Nespresso, Range Rover, Financial Times, CNN, Conde Nast Traveller, TripAdvisor,…

Over Debbie Pappyn en David De Vleeschauwer

Debbie Pappyn en David De Vleeschauwer reizen en ontdekken in opdracht van Nederlandstalige titels zoals De Morgen en De Tijd maar ook voor internationale publicaties zoals Monocle, de Financial Times in Engeland, de South China Morning Post in Hong Kong, Gourmet Traveller in Australië,….

De manier van reizen is belangrijk: individueel, kritisch, eigenzinnig en met veel tijd en onafhankelijkheid. Dit zorgt voor beeld dat aanspreekt en adresjes die doen reizen.

Van Arctische expedities bij de Inuit in Canada, een blik achter het ijzeren gordijn van Noord-Korea via exotische exploraties door Papoea-Nieuw-Guinea tot eilandhoppen in Griekenland of culinaire omzwervingen door Italië.

Voor het komende jaar staan er nieuwe reizen op het programma maar evengoed het verder uitbouwen van de reisblog classetouriste.be, ook in het Nederlands. Het project One Day – One Photo, elke dag 1 foto van onderweg, wordt uitgebouwd. one.classetouriste.be

De mooiste reissensaties van 2012

De Paaseilanden. Gaan voor het gevoel om alleen op de wereld te zijn op een eiland waar het mooie volk vriendelijk is, de Moai standbeelden magisch en de Pacific eindeloos blauw.

Birma, een fragiel stukje Azië waar toerisme nog in zijn kinderschoenen staat.

De Griekse eilanden die niet in crisis zijn.

Het Cycladische eiland Folegandros voor zijn eclectische sfeer, Sifnos voor zijn perfecte Vathi strand en Ios om authentiek en betaalbaar op culinaire, grande vadrouille te gaan.

David’s hoogtepunten

Een ochtendlijke sumo training in een sumo beya te Tokio bijwonen

Reizen naar Noord-Korea en de Mass Games meemaken

Wandelen door het regenwoud in “Le Congo” op bezoek bij de laagland gorilla’s

Debbie’s highlights

Abruzzo, het hart van Italië, dat aanvoelt als een geheime liefde.

Scooteren op het eilandje Lipsi met als enig doel het eten van een Griekse salade met de echte, witte tarama en een karafje retsina

In elke metropool ter wereld een hotelkamer boeken in een comfortabele skyscraper en genieten van vogelperspectieven over de stad, liefst vanuit het grote bed.

Classe Touriste is ook te volgen via:

Facebook en Twitter

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content