Belgen kiezen massaal voor vakantiewoningen in eigen land

Vakantiegevoel ligt soms gewoon om de hoek © Getty

Het aantal boekingen voor de zomermaanden in ons eigen land steeg met twintig procent bij Belvilla. De favoriete regio’s zijn Luxemburg, Luik en Namen.

‘Eerst was er een stagnatie, alsof de Belgen even wilden wachten en kijken wat de nieuwe maatregelen gingen zijn, maar nu gaan ze er weer volop voor en boeken veel in eigen land. Het gaat dan vooral om boekingen van familiehuizen, maar ook koppels kiezen nu voor een vakantiewoning’, aldus Hanita van der Meer, PR-verantwoordelijke bij Belvilla.

Het bedrijf biedt naast ons land ook vakantiewoningen aan in 19 andere landen. In maart vielen de boekingen in de rest van Europa volledig stil en waren er veel annuleringen omdat de grenzen sloten, of omdat mensen niet wilden of durfden reizen, klinkt het. In de afgelopen weken werden er in Europese landen opnieuw veel vakantiehuizen geboekt, het gaat dan voornamelijk om mensen die in eigen land boeken voor de zomer en het najaar.

De stijging is het grootst in Denemarken, waar het bedrijf wekelijks een groei optekende van 75 procent. In landen als Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland – waar de focus op vakanties in juli en augustus ligt – zag Belvilla een wekelijkse groei van meer dan 50 procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content