Belgen kiezen exotisch deze winter

© Thinkstock

Belgen gaan deze winter op zoek naar het zomergevoel en reizen af naar exotische bestemmingen.

Momenteel boekten al 40 procent meer Jetair-klanten voor deze winter een reis naar een exotische bestemming dan op hetzelfde moment vorig jaar.

Vooral de Dominicaanse Republiek, Jamaica en Kenia gaan erop vooruit. Ook touroperator Thomas Cook merkt de populariteit van de zomerse bestemmingen op, aldus woordvoerder Baptiste Van Outryve.

Volgens de eerste cijfers voor het komende winterseizoen staat ook dit jaar het Canarische Eiland Tenerife op kop voor wie tijdens de winter op zoek is naar zon, luidt het bij Jetair. Daarnaast zijn ook de zogenaamde paradijselijke bestemmingen erg in trek.

Zomergevoel in de winter

Uit onderzoek van Jetair blijkt dat sinds enkele jaren het “echte zomergevoel” ook tijdens de wintermaanden erg in trek is. Bovendien vinden de mensen het geen probleem om verder te reizen.

De touroperator ziet verschillende redenen voor de stijging. Zo zijn de vier- en vijfsterrenhotels zeer comfortabel, gaan steeds meer Belgen jaarlijks naar de “paradijselijke” landen, zijn de bestemmingen gemakkelijk te bereiken vanuit Brussel en zijn exotische wintervakanties tot 10 procent voordeliger dan vorig jaar.

Bovendien hebben zowel Jetair als Thomas Cook het aantal vluchten verhoogd. “Vroeger waren er twee vluchten per week naar exotische bestemmingen, nu vertrekken er dagelijks vliegtuigen”, aldus Van Outryve van Thomas Cook. “De mensen hebben daardoor de kans om hun vakantieperiode meer zelf te bepalen. We vliegen bovendien naar meer luchthavens.” Ook Jetair kan meer reizigers vervoeren. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content