Bekendste gendarmerie van Frankrijk in Saint-Tropez wordt museum

© Stefie123, Wikicommons

De meest gefotografeerde gendarmerie van Frankrijk, decor van de filmavonturen van de beroemde “Gendarme de Saint-Tropez”, opent zijn deuren voor het publiek als museum.

Dat heeft de stad Saint-Tropez, toeristische trekpleister aan de Azurenkust, aangekondigd.

Op de inhuldiging van het “Musée de la gendarmerie et du cinéma” zullen in elk geval de twee inmiddels overleden hoofdrolvertolkers ontbreken: met name Louis de Funès -alias Ludovic Cruchot, de bekkentrekkende gendarme overgeplaatst naar Saint-Tropez, en Michel Galabru -alias adjudant Gerber, zijn overste en medejager op koppige naturisten.

“Le Gendarme de Saint-Tropez”, gedraaid in 1964 (de eerste van in totaal zes films die gemaakt werden tot 1982), werd een waar kassucces en brengt ook vandaag nog mensen ver buiten de Franse grenzen aan het lachen. De films kenden veel succes in het Oostblok, meer bepaald in Tsjechoslovakije en werden zelfs gedubd in het Chinees.

Het kleine vissersdorpje dat is uitgegroeid tot een verzamelplaats van de jetset, trekt elk jaar zes miljoen bezoekers van 85 nationaliteiten. Voor de gevel van het verlaten gendarmeriegebouw is het aanschuiven om een kiekje te kunnen nemen.

Het museum brengt ook hommage aan een zeventigtal films die in Saint-Tropez werden gedraaid, zoals “Et Dieu créa la femme” onder regie van Roger Vadim, die in 1956 van de jonge actrice Brigitte Bardot een sekssymbool maakte. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content