Amsterdam geeft haar mooiste geheimen prijs

Het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau geeft dit jaar een gratis gidsje uit met veel insider tips over uitgaan en de ‘schatten’ in zes stadsdelen.

Het boekje biedt een ontdekkingsreis langs bijzondere musea en architectuur, speciale concerten, creatieve festivals, spannend theater, toonaangevend design en de beste winkeladressen van de stad. Handig is de uitklapbare plattegrond, zodat je snel kunt zien waar je moet zijn.

Vier talen
De uitgaansgids Amsterdam City Vibes is gratis verkrijgbaar in zowel het Nederlands, Engels, Duits en Frans bij onder meer de VVV-informatiekantoren van ATCB en de Ticketshop van AUB.

Eye opener
‘Het boekje zal voor vele bezoekers uit binnen- en buitenland een eye opener zijn, omdat het de adressen geeft die bij trendy Amsterdammers populair zijn’, verwacht ATCB.

Tips per stadsdeel
Eén van de sterke punten van Amsterdam is dat de stad zo compact gebouwd is. Rond de binnenstad bevinden zich diverse stadsdelen die bezoekers allemaal iets bijzonders bieden.

Van het hippe Centrum, het relaxte Westerpark, het historische Oud-Zuid tot en met de eigentijdse architectuur in Zeeburg, het kunstzinnige Oud-West en het opkomende Noord aan de overkant van het IJ.

Het boekje Amsterdam City Vibes geeft per stadsdeel een mix van tips op het gebied van bijzondere theaters, danceclubs, buurtcafés, bezienswaardigheden en hotels.

Voorbeelden

Tassenmuseum Hendrikje, Hollandsche Schouwburg, Theaterfabriek, Droog Design en De Negen Straatjes.

Oud-West: het Filmmuseum, WG-Terrein, de Ten Katemarkt, de Hollandsche Manege, Smart Project Space en het Orgelpark.

In Zeeburg: Muziekgebouw aan ’t IJ, Nederlands Persmuseum, Pythonbrug, Loods 6, Studio K, Pakhuis de Zwijger, het Lloyd Hotel en Panama.

In Noord: de NDSM-werf, Pollux, Buiksloterkerk, IJ-kantine, het Over het IJ Festival, Landelijk Noord, Zunderdorp en Hotel de Goudfazant.

Westerpark: Cultuurpark Westergasfabriek, het Ketelhuis, Amsterdam International Fashion Week, Pont 13, Strand West, Museum Het Schip en het Cosmic Theater.

Oud-Zuid: het Concertgebouw, de Albert Cuypmarkt, standbeeld André Hazes, Olympisch Stadion, Vak Zuid en de Cornelis Schuytstraat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content