Alpbachtal en Seenland opent nieuw survivalcamp in de Alpen

Alpbachtal en Seenland investeert volop in faciliteiten en activiteiten voor gezinnen met kinderen. Nieuw deze zomer is een bijzonder familie survivalcamp in Brandenberg. Je kunt er grillen als de Kelten en slapen in een een tipi.

Overdag staan teamgeest en overleven in de natuur centraal. De hele familie wordt, onder professionele begeleiding, één dag lang voor avontuur­lijke uitdagingen gesteld.

Terug naar de natuur

“Back to nature”, dat is het motto van het nieuwe survivalcamp. Een vuurzwam zonder gebruik van lucifers laten gloeien, kruiden en bosvruchten verzamelen en bereiden, camoufleren, hutten bouwen: alle technieken om in de natuur te overleven komen tijdens de familie-survivaldag aan bod. Niet alleen wetenswaardigheden, ook spannende opdrachten in de natuur staan op het programma. De avond wordt afgesloten rond het kampvuur.

Dagje of weekendje survivalen

In de maanden juli en augustus kunnen families met kinderen vanaf 10 jaar iedere dinsdag een survival-dagje boeken. De prijs bedraagt EUR 25, – voor volwassenen en EUR 20, – voor kinderen. Het camp organiseert ook twee speciale familieweekenden met overnachting in een echte indiaanse tipi: van 23 tot 25 mei en van 3 tot 5 oktober 2008. Volwassenen betalen hiervoor 110, – en kinderen tot 15 jaar 60, – per weekend. Per twee volwassenen mag een kind gratis mee.

Nachtje tipi

De accommodaties kunnen ook voor één enkele overnachting worden gereserveerd. Leuk voor de hele familie en handig voor wandelaars en bikers. Het hoofdkwartier van het camp bevindt zich namelijk op 300 meter van de indrukwekkende “Kaiserklamm” aan de rivier de “Brandenburger Ache” en biedt direct toegang tot de Tiroler adelaarsweg.

Ontspanning en avontuur

Alpbachtal & Seenland is een prima Alpenbestemming voor gezinnen met kinderen. In het zomeraanbod rond het thema “ontdekken” staan ontspanning en avontuur centraal. Vijf prachtige meren, waaronder de drie warmste in Tirol, 900 km wandel- en hiking paden, 250 km biketrails, volop outdoor-activiteiten in de bergen en in het water en het grootste skatepark in Europa zijn de belangrijkste highlights.

Informatie

Alpbachtal Seenland Tourismus

Tel.; +43 5336 600-609

Fax +43 5336 600-698

E-mail: info@alpbachtal.at

Internet: Alpbachtal en Naturschule Tirol

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content