Het was van oorsprong een jaagpad, maar nu de eerste Europese fietsroute van het jaar: de Voie Verte Trans-Ardennes in de Franse Ardennen.

Dit 83,5 kilometer lange pad tussen Givet en Charleville-Mézières in de Franse Ardennen volgt meanderend de loop van de Maas en is volledig verkeersvrij. U kunt de route fietsend, maar ook wandelend, rijdend op een paard of op de skeelers afleggen.

De Voie Verte voert door een mooi groen landschap dat na iedere bocht weer anders oogt en is zeer gedetailleerd bewegwijzerd. Alle interessante punten langs de route, zoals een hotel, restaurant of uitkijkpunt, staan aangegeven op een bordje.

De komende jaren zal de weg verder naar het zuiden uitgebreid worden.

Meer informatie over Voie Vertes in Frankrijk vindt u op VoiesVertes.com.

Maaike Schwering

Het was van oorsprong een jaagpad, maar nu de eerste Europese fietsroute van het jaar: de Voie Verte Trans-Ardennes in de Franse Ardennen. Dit 83,5 kilometer lange pad tussen Givet en Charleville-Mézières in de Franse Ardennen volgt meanderend de loop van de Maas en is volledig verkeersvrij. U kunt de route fietsend, maar ook wandelend, rijdend op een paard of op de skeelers afleggen. De Voie Verte voert door een mooi groen landschap dat na iedere bocht weer anders oogt en is zeer gedetailleerd bewegwijzerd. Alle interessante punten langs de route, zoals een hotel, restaurant of uitkijkpunt, staan aangegeven op een bordje. De komende jaren zal de weg verder naar het zuiden uitgebreid worden. Meer informatie over Voie Vertes in Frankrijk vindt u op VoiesVertes.com. Maaike Schwering