Un Jour, un col vond voor het eerst plaats in 2011 en omvat kuitenbijters als de Galibier, Iseran, Joux Plane, Glandon, Croix de Fer en de Madeleine. Per dag telkens een andere berg, die de fietsers gezamenlijk beklimmen.

De beklimmingen zijn niet enkel weggelegd voor geoefende fietsers. Hele gezinnen kunnen eraan deelnemen omdat op sommige cols ook elektrische fietsen gebruikt mogen worden.

De Savoie en Haute-Savoie bieden in totaal meer dan 2000 km aan fietsroutes en stippelden 4 meerdaagse tochten uit (5 tot 10 dagen). Langs de routes zijn er ruim 100 fietsvriendelijke accommodaties. (MS)

Un Jour, un col vond voor het eerst plaats in 2011 en omvat kuitenbijters als de Galibier, Iseran, Joux Plane, Glandon, Croix de Fer en de Madeleine. Per dag telkens een andere berg, die de fietsers gezamenlijk beklimmen. De beklimmingen zijn niet enkel weggelegd voor geoefende fietsers. Hele gezinnen kunnen eraan deelnemen omdat op sommige cols ook elektrische fietsen gebruikt mogen worden. De Savoie en Haute-Savoie bieden in totaal meer dan 2000 km aan fietsroutes en stippelden 4 meerdaagse tochten uit (5 tot 10 dagen). Langs de routes zijn er ruim 100 fietsvriendelijke accommodaties. (MS)