Acht redenen om Midden-Portugal te bezoeken

Acht redenen om Midden-Portugal te bezoeken
© Getty Images/iStockphoto

Lees ook: 20 dingen die je misschien niet wist over Portugal

Voor meer informatie over Portugal: Visit Portugal

(CB)

Voor meer inspirerende reisverhalen, originele lijstjes, beeldreportages, de leukste adresjes en dagelijks reisnieuws, like ons op Facebook.

1. De universiteit van Coimbra © Getty Images/iStockphoto

De Universiteit van Coimbra, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is één van de oudste universiteiten van Europa. Het complex bezit prachtige gebouwen en een adembenemend zicht op de stad. Bovendien dragen veel studenten er een zwarte cape, die als inspiratie zou gediend hebben voor de kostuums van de personages uit Harry Potter.

De universiteit van Coimbra © Getty Images/iStockphoto

De universiteit van Coimbra © iStock

Bezoek ook zeker eens de prachtige Joanina bibliotheek waar eeuwenoude boeken staan.

De botanische tuin van Coimbra © Getty Images/iStockphoto

De botanische tuin van Coimbra is zeker een wandeling waard.

2. Aveiro © Getty Images/iStockphoto

Aveiro ligt aan de zee en telt verschillende kanalen waarop je kan varen in "barcos moliceiros". Aveiro, dat bekend is voor zijn Art Nouveau gebouwen, is perfect te voet te bezoeken, maar de stad stelt ook gratis fietsen ter beschikking.

Aveiro © Getty Images/iStockphoto

Aveiro © Getty Images/iStockphoto

Het station van Aveiro is bedekt met azulejos, de Portugese keramieken tegels. Rechtover het station vind je een gebeiteld portret van de Portugese kunstenaar Alexandre Farto, ook bekend onder de naam Vhils.

3. Het kuststadje Costa Nova © Getty Images/iStockphoto

Costa Nova ligt op enkele kilometers van Aveiro en is bekend omwille van de huisjes met kleurrijke strepen. Ze werden gebouwd door vissers en doen nu dienst als vakantiehuisjes. Het zandstrand geeft uit op de Atlantische Oceaan.

Het kuststadje Costa Nova © Getty Images/iStockphoto

4. De musea van Ilhavo © iStock

Het stadje Ilhavo ligt aan de Atlantische Oceaan en is bekend omwille van de porseleinfabriek Vista Alegre die er in 1824 werd opgericht. Het complex, dat bestaat uit een fabriek, een toneel, een winkel en een kerk, heeft ook een museum dat de geschiedenis van Vista Alegre vertelt.

De musea van Ilhavo © Getty Images/iStockphoto

Het maritiem museum van Ilhavo vertelt de geschiedenis van de kabeljauwvangst. De bezoekers ontdekken alles over de zware reis van de Portugese zeemannen die naar Newfoundland moesten om vis te vangen.

5. De stad Leiria © Getty Images/iStockphoto

Leiria is een pittoreske stad die je met de fiets of te voet kan bezoeken. Als je een mooi uitzicht wil op de stad, kan je naar het kasteel klimmen. En als je graag rondtrekt of fietst kan je de vruchtbare vallei van de Rio Lis verkennen.

Het kasteel van Leiria © Getty Images/iStockphoto

6. De golven van Nazaré © Getty Images/iStockphoto

Het strand van Nazaré is bekend om zijn grote golven en trekt surfers van de hele wereld aan. De golven bereiken er een hoogte van maar liefst 30 meter.

De golven van Nazaré © Getty Images

7. De gastronomie © Getty Images/iStockphoto

Op culinair vlak, is Midden-Portugal bekend voor zijn heerlijke zeevruchten en uiteraard de stokvis waar honderden recepten van bestaan. En liefhebbers van gebak zullen er zeker ook hun gading vinden.

De gastronomie © Getty Images/iStockphoto

Je vindt in de regio's Bairrada, Dão, en Beira interior ook heerlijke wijnen.

8. De gevarieerde landschappen © Getty Images/iStockphoto

Midden-Portugal biedt een waaier aan verschillende landschappen. Terwijl het binnenland bergachtig is met historische dorpen en groene valleien is de kust gekend voor zijn vissershaven en prachtige stranden.

Hier: Castelo Branco

8. De gevarieerde landschappen © Getty Images/iStockphoto

Obidos

De gevarieerde landschappen © Getty Images/iStockphoto

Peniche

De gevarieerde landschappen © Getty Images/iStockphoto

Serra da Estrela