40 dode tijgerbaby’s gevonden in omstreden boeddhistische tempel in Thailand

© Epa

In de boeddhistische tempel Wat Pa Luangta Maha Bua, ook wel bekend als de “Tijgertempel”, op Thailand hebben de autoriteiten 40 dode tijgerbaby’s gevonden.

Ook een dode beer en de hoorns van verschillende dieren werden aangetroffen in een diepvriezer waar voedsel voor de tijgers werd bewaard. “De tempel heeft deze dode jongen nooit laten registreren, ze zijn illegaal”, aldus een functionaris van de natuurbeschermingsautoriteiten.

40 dode tijgerbaby's gevonden in omstreden boeddhistische tempel in Thailand
© Epa

Geliefd bij toeristen

Natuurbeschermers zien in de vondst het bewijs voor hun vermoeden dat de tempel illegaal bezig was met het kweken en de handel in bedreigde diersoorten. “Deze dieren werden gekweekt en verborgen. Ik denk dat ze hier bewaard werden om in stukken op de zwarte markt verkocht te worden”, aldus Edwin Wiek, leider van de Wildlife Friends Foundation of Thailand.

De tempel in Kanchanaburi, op 120 kilometer ten westen van Bangkok, was tot nog toe zeer geliefd bij toeristen, die zich graag lieten fotograferen met de 137 tijgers die er leefden. Eerder deze week is begonnen met het overbrengen van de dieren naar kweekprogramma’s van de Thaise staat. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content