3 maal drijvend op reis

© GF

Door de hoge vastgoedprijzen, de luchtvervuiling en penibele mobiliteit in grootsteden zoeken creatieve hoteliers, culturele instellingen en stedelingen steeds vaker heil op het water.

1. Voor de kust van Pemba Island, Zanzibar, kunt u overnachten in de Underwater Room, een drijvend en minuscuul hoteleiland met een slaapkamer 4m onder de zeespiegel. De kamer voor twee personen dobbert in een blue hole met uitzicht op het kleurrijke koraal en de bijbehorende fauna.

3 maal drijvend op reis
© GF

2. Zo opende in het Chinese dorpje Wuzhen recent het ‘drijvende’ Mu Xin Art Museum. Het museum is een eerbetoon aan Mu Xin, de in 2011 overleden schrijver, schilder en dichter. De enorme betonnen structuur die op het water lijkt te drijven, werd ontworpen door het gerenommeerde New Yorkse architectenbureau OLI Architecture.

3 maal drijvend op reis
© GF

3. Het Servische designbureau Salt & Water won onlangs een award voor zijn ontwerp van een drijvend hotel. Het hotel, dat nog niet gebouwd is, bestaat uit een hoofdgebouw met lobby, ontmoetingsruimte en restaurant, en catamarans die omgetoverd zijn tot hotelkamers. De kamers, voor twee tot vier personen, bestaan uit een salon, kombuis, slaapruimten, een badkamer en een eigen terras.

(SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content