2.500 jaar oud graf ontdekt in Sakkara

Egyptische archeologen hebben bij de trappiramide van Sakkara een graf van ongeveer 2.500 jaar oud ontdekt.

Egyptische archeologen hebben in de buurt van de trappiramide van Sakkara een graf van ongeveer 2.500 jaar oud ontdekt, dat meerdere kamers en gangen bevat.

Het gaat om het oudste en grootste graf dat ooit ontdekt werd in Sakkara, ongeveer 30 kilometer ten zuiden van het huidige Cairo.

Het hoofd van de Egyptische Hoge Raad voor Oudheidkunde, Zahi Hawass, verklaarde maandag in Cairo dat het graf stamt uit de 26e dynastie (664-525 voor Christus). Het graf zou in de loop der tijden al verschillende keren geopend geweest zijn, onder meer voor nieuwe begravingen, en zou geplunderd geweest zijn in de vijfde eeuw na Christus.

Toch vonden de onderzoekers volgens Hawass nog verschillende skeletten, aardewerk, gemummificeerde haviken en puin. In een van de kamers bevindt zich ook een zeven meter diepe put, waarvan de functie niet meteen duidelijk is voor de archeologen.

De necropolis van Sakkara nabij Cairo is een van de belangrijkste begraafplaatsen van het Oude Egypte. In het midden ervan ligt de piramide van farao Djoser (circa 2720-2700 voor Christus).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content