15 ideale banen voor mensen die graag reizen

15 ideale banen voor mensen die graag reizen
© iStockphoto

Voor meer inspirerende reisverhalen, originele lijstjes, beeldreportages, de leukste adresjes en dagelijks reisnieuws, like ons op Facebook.

Geoloog en vulkanoloog © Reuters

Trekt er geregeld op uit om veldonderzoek te doen, meestal op afgelegen plaatsen.

Archeoloog © Reuters

Ook archeologen trekken geregeld naar het buitenland om te zoeken naar sporen van het verleden.

Consultant © Thinkstock

Iemand die over bepaalde specifieke kennis beschikt wordt door bedrijven over de hele wereld uitgenodigd om hen als consultant advies te geven.

Medewerker op een cruiseschip © Thinkstock

Een cruiseschip doet tijdens een reis altijd meerdere landen aan waardoor de medewerkers ook op veel verschillende plaatsen komen, maar ze zien natuurlijk vooral de zee.

Diplomatieke dienst © Thinkstock

Diplomaten en andere medewerkers van ambassades blijven meestal enkele jaren achter elkaar in hetzelfde land, maar wisselen tijdens hun gehele loopbaan geregeld van standplaats.

Field service engineer © Reuters

Een field service engineer reist vaak van de ene naar de andere plaats om geavanceerde machines te onderhouden en repareren.

Internationale koerier © Reuters

Sommige documenten of materialen zijn zo kostbaar dat ze door een betrouwbare en goed verzekerde internationale koerier van de ene naar de andere plaats gebracht moeten worden.

Leraar Engels © Reuters

Omdat men bijna overal ter wereld Engels wil leren kunnen leraren Engels die dat willen vaak vrij gemakkelijk een tijd les gaan geven in het buitenland.

Marinier © Reuters

Van oudsher een manier om veel van de wereld te zijn: de marine.

Oceanograaf © Reuters

Oceanografen bestuderen onder andere de organismen die in de oceaan leven, de geologie van de zeebodem, de ecosystemen en de getijden en golven. Ze verdelen hun tijd tussen het laboratorium en de oceaan.

Reisleider © Reuters

Anderen laten delen in je kennis van een bepaald land of regio, maar ook alle praktische problemen van de deelnemers aan de reis oplossen, dat is de taak van een reisleider.

Piloot en stewardess © Reuters

Piloten en stewardessen reizen voortdurend op en neer van het ene naar het andere land, maar het hangt een beetje af van de vliegmaatschappij hoeveel tijd ze hebben om ergens rond te kijken.

Ontwikkelingsmedewerker © Reuters

Ontwikkelingsmedewerkers verblijven meestal voor lange tijd in de minder bedeelde landen op de wereld.

Reisjournalist en fotograaf © Reuters

Een reisjournalist en fotograaf zijn geregeld onderweg om uit eigen ervaring verslag te kunnen doen van alle mogelijke toeristische bestemmingen.

Wetenschapper © Thinkstock

Wetenschappers die uitblinken in hun discipline hebben vaak de universiteiten in het buitenland voor het uitkiezen. Maar ook voor andere wetenschappers bestaan er veel mogelijkheden voor een tijdelijke aanstelling aan een universiteit in het buitenland.